Two Coins From Mercury pobednici BARF10

 

Foto: promo BARF

Čast da otvore deseti jubilarni festival pripala je dečacima iz benda Underforce (ex VAtreni prsten), učesnicima BARF9.

Prvi takmičarski bend bio je IV Dan iz Beograda koji su sve oduševili odličnom svirkom i sjajnim vokalom, a potom je nastupio još jedan beogradski bend – Bol&Dee. Već samim svojim nastupom i scenskim izgledom bend Two Coins From Mercury koji nam dolazi iz Srbobrana pokazali su veliku dozu ozbiljnosti, što su upotpunili i zvučno. “Stare mušterije” festivala, veoma originalan bend čiji je naziv noćna mora voditeljke festivala – Zimbabveanski Zavod za zaštitu zverova imali su upečatljiv nastup ispraćen ovacijama publike. Ovog puta im je nagrada publike izmakla za samo jedan glas!

Kontra komitet iz Šapca su svima pokazali da pank nije mrtav, kao i da im ne nedostaje mladalačkog žara iako se ubrajaju među starijim učesnicima festivala. Kantautor Ivan Kićanović je sigurno budućnost naše scene, a pohvalićemo i sjajan bend sa kojim je delio binu. Kragujevac nas je navikao na sjajne bendove koji dolaze iz ovog grada, tako da smo mogli da se uverimo da je Fraktal opravdao ovu reputaciju. Na kraju takmičarskog dela nastupio je mladi bend Ascend, možda i najprijatnije iznenađenje festivala – što je publika i potvrdila.

Pretprošlogodišnji pobednici BARF-a, Rampa, pokazali su kako treba da zvuči i izgleda pobednički bend. Specijalni gost ovog jubilarnog desetog izdanja festivala bila je grupa DRAM, čiji je nastup publika željno iščekivala. Jedan od najaktuelnijih mlađih sastava koji su pobrali mnoge uspehe u proteklih par godina demonstrirao je i sve ovo u praksi.

Žiri u sastavu Rodoljub Stojanović, Jadranka Janković Nešić i Maja Cvetković (E-Play) bio je jednoglasan u svojoj odluci da drugu nagradu festivala dodeli šabačkom bendu Kontra komitet, a da glavnu nagradu kući u Srbobran odnese Two Coins From Mercury.  Treću nagradu festivala po glasovima publike osvojio je Ascend.

Izvor: izprveruke.rs 

Share This