U čast Balaševića sade bagrem u dvorištu škole u Donjoj Trnavi

 

 Foto: Marko Ristić

 

Kako bi odali počast Balaševiću, ali i svima ljudima koji su preminuli od posledica kovida, iz Osnovne škole “Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi odlučili su da deo školskog dvorišta pretvore u Đoletov park, tako što će posaditi onoliko sadnica belog bagrema koliko je kantautor imao godina kad je preminuo – 68.

Razloga za tu ideju je, kaže direktor škole Marko Ristić, previše, a oni imaju privilegiju da im je dvorište već botanička bašta i da ima mesta da u jednom delu posade beli, mađarski bagrem, o kom je Balašević pevao i na taj način mu odaju počast.

“Ne verujem da među nama (na ex Yu prostoru) ima nekoga ko nije bar jednom ljubio, plesao, tugovao, plakao, ludovao uz neku njegovu pesmu… makar se naježio. S druge strane imamo tu privilegiju da nam je dvorište već čuvena botanička bašta, zbog nekih sadnica poznata i van granica naše zemlje”, kaže Ristić.

Osim ekoloških i edukativnih razloga imaće, dodaje, zdraviji vazduh i hladovinu gde će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubljivati, voleti i učiti.Sadnice bi trebalo da stignu tokom sledeće nedelje.

20.02.2021.

Izvor: juznevesti.com

Share This