Udar – Udar

 

Take it or leave it Records, 2020.

Mladenovačka postava Udar upravo je objavila svoj self title album prvenac za najstariju nezavisnu srpsku izdavačku kuću Take It Ot Leave It Records. U sklopu promocije objavljen je i prvi video singl “Za moje ljude“.

Album je načinjen u studiju „Paradox“ u Smederevu, snimao ga je i producirao Srđan Branković (Alogija) koji je na pravi način shvatio kako Udar treba da zvuči. Ubrzo po završetku snimanja albuma počinje pandemija Corona virusa koja im otežava i komplikuje sve što nadalje treba uraditi. Uprkos tome snimaju video singl “Za moje ljude“ koji na reprezentativan način promoviše njihovog prvog albuma.

Posle dugogodišnjeg repovanja i snimanja na bitove javila mi se želja da oformim bend koji će živim instrumentima zameniti dotadašnje matrice. Usledilo je traženje članova. Sa Mladenom (gitara) sam ranije sarađivao i znao sam ga iz kraja (Selters banja Mladenovac) tako da je bilo logično njega prvog pozvati. Zajedno smo stvarali muziku, korigovali tekstove i bili u potrazi za ostalim članovima. Pridružio nam se Voja (bas) koga takođe znam iz kraja, družili smo se i svirali zajedno kao mlađi, bend tada dobija formu. Kasnije se priključuje Isidor (bubanj) i zaokružujemo celu priču. U toj postavi Udar počinje sa radom na prvom albumu. Od samog početka cilj nam nije bio eksponiranje u vidu festivalskih takmičenja već da se autorski izrazimo, komentariše Marko Gajić lider sastava.

Poruka albuma je nedvosmislena težnja ka pravim vrednostima, nepristajanje na kompromise radi sitnih interesa. Prati priču koja je slična svakom čoveku koji koristi razum, svesno sagledava svoje propuste i teži ka sopstvenom usavršavanju i negovanju najtananijih osećanja prema životu koji nam je dat.

Album „Udar“ od danas je dostupan na svim relevantnim digitalnim platformama, a uskoro će se na tržištu naći i na kompakt-disku u limitiranom tiražu: DeezerSpotifyApple MusiciTunes.

Share This