10. gitarijada „Na putu za jug“ – poziv grupama

 

Foto: promo

Muzički centar (MC) Pavarotti Mostar ove godine organizuje jubilarnu, 10. gitarijadu „Na putu za jug“. Na ovaj, sada već tradicionalni muzički festival, koji ove godine doživljava svoje jubilarno deseto izdanje, mogu se prijaviti bendovi s područja regiona (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora).

Prijave su otvorene od ponedjeljka, 10. 06. do petka 05. 07. 2024., nakon čega će selektivni žiri odabrati pet finalista. Kao i ranijih godina, MC Pavarotti je obezbedio vredne nagrade najboljima, a pobedniku će pripasti trodnevno snimanje u Studiju „A“ MC Pavarotti, uz odgovarajući smeštaj. Organizator ne snosi troškove putovanja. Grupe koje se plasiraju u finale imaju obezbeđen smeštaj za večer kada nastupaju.

Zainteresovani bendovi trebaju poslati sledeće podatke:
– naziv grupe
– grad/ mesto/državu odakle grupa dolazi
– kraću biografiju grupe
– audio ili video snimak/link (audio mp3 format, profesionalni ili demo)
– kontakt (e-mail i telefon) – obavezno poslati

Poziv je otvoren za grupe bez obzira na godine članova i muzički pravac. Ne mogu se prijaviti grupe koje imaju više od jednog objavljenog albuma. Potrebno je da grupa u svom sastavu ima gitaristu. Takmičenje preferira grupe i nije predviđeno za samostalne gitariste i duete. Nije obavezno predstavljanje autorskim kompozicijama.

Prijave slati putem e-maila: gitarijadamostar@gmail.com. Krajnji rok za prijavu je 05. 07. 2024. godine.

Selektivni žiri će nakon izbora finalista, iste obavestiti o tehničkim detaljima nastupa u finalu. Dve finalne večeri 10. gitarijade „Na putu za jug“ održaće se 30. i 31. 8. 2024. U revijalnom delu programa nastupiće grupa Goran Bare & Majke.

Share This