5. Velikogradištanska gitarijada u avgustu

 

 

Jubilarna peta po redu Velikogradištanska gitarijada biće održana 21. i 22. avgusta u gradskom parku u Velikom Gradištu. U revijalnom delu nastupaju Deca loših muzičara, Saša Novak (Psihomodo pop), Koalicioni sporazum, N.B.G, S.M.F i M.U.D.A.

Ulaz i kamp su besplatni, a za sve kampere je obezbeđen i besplatan ručak oba dana. Gitarijadu će otvoriti prošlogodišnji pobednici bend Sickter iz Negotina.

Prijava za takmičarski deo je u toku i trajaće do 8. avgusta. Pravo na prijavu imaju svi mladi neafirmisani bendovi koji se bave isključivo autorskim radom.

Svi bendovi koji učestvuju dobijaju poklone zahvalnosti na učešću, u vidu palica, trzalica, majica gitarijade i zahvalnicu. Pokriven je deo putnih troškova, a na samoj manifestaciji učesnicima sleduje besplatan obrok i piće.

Kako bi prijavili potrebno je popuniti formu za prijavu, a kako bi prijava bila validna neophodno je popuniti sva navedena polja. Nepravilno popunjene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Selekcija bendova biće izvršena nakon isteka roka koji je predviđen za prijave, nakon čega će organizatori kontaktirati bendove koji su prošli selekciju. Finalni rezultati selekcije biće objavljeni na sajtu gitarijade, i na zvaničnoj facebook stranici.

Kao i prošle godine, i ove godine biće organizovana nedelja rokenrola od 17. do 20. avgusta u okviru koje će biti organizovane promocije, izložbe i diskusije u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“. Poslednjeg dana nedelje rokenrola biće odrćana Punk tribina koju će pratiti punk svirka na keju kao zagrevanje za gitarijadu.

Najbolje bendove očekuje nagrada i to:

  • Prvo mesto – novčana nagrada u iznosu od 50.000,00 dinara
  • Drugo mesto – novčana nagrada u iznosu od 30.000,00 dinara
  • Treće mesto – novčana nagrada u iznosu od 20.000,00 dinara

Specijalna nagrada, po odluci i izboru žirija, za najboljeg mladog gitaristu u takmičarskom delu je električna gitara!

Share This