Anime simfonija ponovo u SrbijI

 

Foto: promo

Ovo je originalni spektakl dogadjaj koji spaja japanske animirane filmove i serijale, čuvene – anime, uz dirigenta iz Japana – Keničija Šimuru i specijalan simfonijski orkestar – Anime symphonic, uz solistkinju iz Japana – Sumiku Kazanavu.

“Atraktivnost sadržajne večeri leži u i tome što tokom koncerta sve vreme na velikom bioskopskom platnu emitujemo inserte iz popularnih japanskih animiranih ostvarenja koje publika u Srbiji ne samo da poznaje, iznova prati, već i iskreno voli, odnosno – obožava”, objašnjava idejni tvorac koncepta i dirigent, Keniči Šimura.

Premijerno izvodjenje ovog puta biće na Kolarcu, dok će novosadska publika na koncertu uživati dan kasnije, u Pozorištu mladih.

Japanski dirigent je sve vreme u ulozi domaćina, voditelja ceremonije, možda tačnije vodiča kroz univerzum pokretnih slika. “Veoma sam uzbuđen što se tako brzo vraćam u Srbiju. Publika je bila neverovatna prvi put i mislim da smo sada spremili još bolji spektakl”, uzbuđeno dodaje Šimura.

Repertoar pretežno veoma kratkih filmskih, primenjenih kompozicija uključuje popularne anime projekte kao što su „Fate/Zero“ , „Madoka Magica“, „Demon Slayer“, Fullmetal Alchemist“, „Black Butler“, i mnoge druge.

Ove godine se obeležava 140 godina prijateljstva Japana i Srbije, muzički projekat „Anime Simfonija“ uspeva da spoji naizgled nespojivo kada su u pitanju muzički žanrovi, i što je važnije da privlači publiku različitih senzibiliteta jer u ovom spektaklu jednako uživaju i poklonici – zaljubljenici anime filmova i igara, kao i poznavaoci klasične muzike.

Karte se mogu naći u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine i u Gigstixu.

Share This