Ars et Norma

Ars et Norma programi su usmereni ka procesima trzisne reforme, kroz uspostavljanje vladavine prava u oblasti intelektualne svojine, do sada nedovoljno regulisane pravne oblasti u Srbiji.
Kroz istrazivacke i edukativne programe, Ars et Norma pruza pomoc u kreiranju, donosenju i sprovodjenju zakona i uspostavljanju i definisanju pravila trzisne konkurencije.
Strucnjacima i sirem auditorijumu, Asocijacija nudi edukativne, savetodavne i istrazivacke programe iz oblasti prava, umetnosti, marketinga, odnosa sa javnoscu, drustvenih nauka i drugih srodnih oblasti.
Asocijacija organizuje javne dogadjaje, kako bi promovisala eksperimentalne i druge napredne forme umetnosti.

 

ARS
Ars (latinski) = umetnost

Asocijacija namerava da realizuje sadrzaje neophodne za promenu kulturnog i umetnickog okruzenja.
Usled pogubne vladavine prethodnog politickog rezima, Srbiji je potrebno dugorocno planiranje kulturne politike, kako bi u potunosti izasla iz nametnutog autizma. Sloboda umetnickog izraza i medija, bila je veoma ogranicena tokom prethodnog istorijskog perioda.
Ars et Norma podrzava individualni stvaralacki rad, alternativne, eksperimentalne i druge marginalizovane oblike umetnickog izrazavanja, tako sto organizuje promotivne aktivnosti, javne prezentacije, koncerte i manifestacije.
Projekti ukljucuju produkciju performansa, muzickih i video zapisa, koji svojom tematikom promovisu i unapredjuju umetnost i uticu na poboljsanje polozaja umetnika u drustvu.U znak podrske rastucoj potrebi za kulturnom reformacijom i napretkom, Ars et Norma programi promovisu napredne umetnicke koncepte i slobodu stvaranja, tako doprinoseci revalorizaciji tekucih kulturnih trendova u Srbiji.

Jedan od ciljeva Asocijacije je ocuvanje Srpskog kulturnog nasledja i projekcija njegovog sadrzaja u buducnost. Takav program je manifestacija Pod zlatnim suncem Srbije, ciji je glavni cilj stvaranje vizije daljeg nacionalnog kulturnog razvoja.
Inicirajuci progres u razlicitim oblastima, Ars et Norma doprinosi razvoju drustva.
Nas projekat Pomirenje nacija poziva na Balkansku kulturnu kooperaciju i integraciju, na bazi uzajamnog postovanja i razumevanja. Cilj je razmena moderne i tradicionalne kulture izmedju susednih drzava, jacanje veza i stvaranje mirnog okruzenja u regionu.

NORMA
Norma (latinski) = Pravilo

Projekti Ars et Norma-e, fokusirani su na jednu od najcenjenijih vrednosti na danasnjem trzistu – ideji / ekspresiji, posledicno stvaranju / znanju i konacno komercijalnom produktu. Ars et Norma usmerava paznju javnosti i strucnjaka na proces umetnickog stvaranja, kao i na industrijsku upotrebu umetnickog dela. Za obe oblasti, potrebni su zakonski regulacioni mehanizmi kao bi se balansirale medjusobne obaveze, zahtevi i potrebe. U ostvarenju tog cilja, zakoni u oblasti intrelektualne svojine i autorskog prava, igraju vaznu ulogu. Oblast zakona o intelektualnoj svojini i autorskom pravu je u stalnom razvoju, usled cestih promena globalne tehnologije i ekonomije. Asocijacija smatra da drzanje koraka sa ovim promenama, treba da bude primarni element njenih edukativnih programa.

Web adresa: www.arsetnorma.com

Share This