Belgrade Beer Fest 2020

 

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest biće održan od 20. do 23. avgusta, a Music Week od 28. do 30. avgusta na beogradskom Ušću, saopštili su organizatori.

U više nego vanrednim okolnostima, opet želimo da potvrdimo rešenost organizacionog tima CLOUD festivala da će sve dimenzije festivala biti prilagođene post-korona periodu. Apsolutno smo spremni da ispoštujemo sve preporučene mere, jer zdravlje i bezbednost posetilaca moraju biti na prvom mestu, poručuju u saopštenju organizatori.

Ističe se da posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta, negativno utiču na organizaciju svih festivala u Srbiji, uz ocenu da je “situacija daleko od sjajne”.

“Činimo sve da u okolnostima velikih limita napravimo dobra i zanimljiva festivalska izdanja, kako bi leto u Beogradu ipak imalo vedrije nijanse. Prvo izdanje festivalske platforme CLOUD, u okviru koje su prošle godine na Ušću održana tri muzička festivala, posetilo je više od 920.000 ljudi”, navedeno je u saopštenju.

Organizatori smatraju da su “CLOUD festivali postali jedan od najuspešnijih turističkih brendova Beograda i Srbije”.

“Beogradska kulturna mreža i Skymusic organizaciju i produkciju festivala podigli na svetski nivo i posetiocima omogućili da uživaju u više od 140 koncerata”, ističe se u saopštenju, a organizatori su najavili da će uskoro saopštiti “više detalja o festivalima, programu i sadržajima”.

Share This