Bend DIVERT sutra na Zidiću DOB

 

Foto: promo

DIVERT je alternativna rok smesa sačinjena od kompaktno upakovanih gitarskih rifova, začinjenih beatova i oštre socijalne reakcije na okolni neukus. Bend postoji dugi niz godina, nastupao je na preko stotinu koncerata u zemlji i regionu, uključujući i nastupe na većini eminentnih festivala i rok manifestacija.

Do sada su objavili jedan LP „Proper Bliss“ 2011. i EP „Metafizikalija“ sa koga aktuelno promoviše singlove „Vatra“ i „U zmajevom gnezdu“. U prvoj dekadi svog postojanja bend je nastupao sa ženskim vokalom u frontu, dok od 2016. godine bend nastupa u „osveženoj“ postavi, sa muškim vokalima i sa verbalnim izražavanjem isključivo na maternjem jeziku. Uz ove kadrovske promene bend se muzički pojačao sintom i semplovima, te je zvuk alternativnog-noise-dub-r’n’r-a dobio novu i moderniju komponentu u zvuku. Muzika grupe DIVERT je dostupna za preslušavanje na svim digitalnim streaming platformama, a free download je omogućen preko zvanične bandcamp stranice benda.

Foto: Ljubiša Jovanović

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U devetoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Share This