Bliži se dolazak čuvene svetske pijanistkinje u Beograd

 

Foto: promo

Bliži se dolazak svetski poznate pijanistkinje Lole Astanove u Beograd. Američka umetnica nastupiće za malo više od dve nedelje, 01. juna u mts Dvorani, a beogradska publika s nestrpljenjem iščekuje nastup Astanove, poznate po inovativnom audio-vizuelnom performansu na klaviru, ekstremnom broju pratilaca na društvenim mrežama, ali i velikom broju obožavalaca širom sveta.

Astanova koja sada važi za jednu od najtraženijih pijanistkinja širom sveta, počela je svoj muzički put sa samo osam godina, da bi do danas postigla, kako je kritičari opisuju „vrhunsku klavirsku tehniku u kombinaciji sa dubokom muzičkom senzualnošću i jedinstvenim osećajem za modu“.

Izvođenjem originalnih koncerata klasične muzike i saradnjom sa najboljim orkestrima i muzičarima, Astanova je osvojila srca ljubitelja klavira u svakom kutku planete, a retko ko ostaje imun na njenu želju da svaki njen nastup, kako i sama opisuje “bude jedna posebna elegantna i strastvena ljubavna veza sa klavirom”.

Lola važi za umetnicu sa veoma uzbudljivom muzičkom karijerom, uklapajući se u definiciju savremenog virtuoza. Nastupala je sa internacionalno priznatim muzičarima, među kojima su Andrea Bočeli, Al Di Meola, 2 Cellos, Marko Antonije, kao i David Foster, a vlasnica je i velikog broja priznatih muzičkih nagrada.

Zbog svega navedenog, Lola Astanova i na Instagramu važi za jednu od najpregledanijih klasičnih muzičara na svetu u periodu od 2018. do 2021. godine.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni mts Dvorane, tickets.rs i efinity.rs.

Share This