Buč Kesidi – Uživo sa stadiona Tašmajdan

Foto: Bojan Nikolić Zvezdanac

PGP RTS, 2024.

Za uvod u leto i koncertnu sezonu Buč Kesidi objavljuju novi album “Uživo sa stadiona Tašmajdan” snimljen na njihovom najvećem samostalnom koncertu na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10 000 fanova.

Novi živi album i koncertni film dostupan je od petka, 24. maja, na svim streaming servisima, a dan ranije od 20:00 na YouTube kanalu benda gde je upravo objavljen premijerni uvid u album uz live izvođenje pesme “Curimo po asfaltu”.

Serija koncerata koja je počela trijumfalnim nastupima u rasprodanom novosadskom Spensu i na zagrebačkom stadionu Šalata, kulminirala je najvećim solo koncertom koji je održan 16. septembra 2023. na beogradskom stadionu Tašmajdan. Kao prvi regionalni bend novije rok generacije kojem je pošlo za rukom rasprodati najveći stadion u centru Beograda, Buč Kesidi su koncertom na Tašmajdanu obeležili vrhunac regionalne turneje „Skupi snagu“. Sada će to zauvek ostati zabeleženo za muzičku istoriju kroz živi album koji je uklopio sve hitove s prvog i drugog albuma, kao i posljednja tri singla koja će se naći na novom studijskom albumu.

Levoruki rok dvojac iz Pančeva publiku je na koncertu uveo u euforiju kojoj se ona prepustila od samog početka. Tokom dva sata Luka i Zoran su izveli 20 pesama, a svaka je donosila posebno uzbuđenje i gromoglasnu reakciju publike. Nakon iuvoda krenuli su jako s „Euforijom“, nakon koje su sledili hitovi „Laž“, „Kafe aparat“, „Trebaš mi“, „Draga“, „Čekam te“ i obožavana „Subota“. „Skupi snagu“ je donela specijalnu energiju, a vrisak nekoliko hiljada djevojaka pratio je najavu svake nove pesme – “Stani!!! Stani!!!”, „Pola pet“, „Kasno je“, “TIHO”, “Uragan”, „Curimo po asfaltu“, „Nema ljubavi u klubu“, „Nedelja ujutru“, kao i jedan od najvećih hitova „Idemo do hodnika“, tokom koga je publika nadjačala razglas, zatim “Nebitna”, dok je s velikim hitom „Đuskanje ne pomaže“ završio dvosatni ples na Tašu.

Koncert na rasprodanom Tašmajdanu pokazao je da dvojac Buč Kesidi, Luka Racić i Zoran Zarubica, imaju zrelost svetskih zvezda iako za sebe kažu da su tek počeli.

Najveći solo koncert dosadašnje karijere Buč Kesidija objavljen je u saradnji s PGP RTS, dok produkciju potpisuje Milan Bjelica. Za omot je korišćena fotografija Vedrana Metelka, a dizajn potpisuje Ana Žunić.

Album “Uživo sa stadiona Tašmajdan”uvodi Buč Kesidi u novu seriju letnjih nastupa po regionu, a već ovog vikenda bend se penje na glavnu pozornicu Sea Star Festivala u Umagu gde će kao headlineri nastupiti 24. maja, dok u Skopje stižu 5. julaa na Stadion Na Arm. Biće to prilika da čujemo najbolje od benda, kao i neke nove pesme koje je bend proteklih mjeseci stvarao u svom studiju.

Share This