Damir Urban i Gudački orkestar „Kamerata“ 10. decembra u mts Dvorani

 

Foto: promo

Jedan od najkreativnijih muzičara na domaćoj sceni, Damir Urban nastupiće sa Gudačkim orkestrom „Kamerata“ 10. decembra u mts Dvorani. Od velikog koncerta u Areni Zagreb uz Simfonijski orkestar HRT-a, Urban i njegova Četvorka nastupali su u različitim formatima širom regiona. Urban je kroz više decenija karijere dokazao da njegov muzički izražaj ne poznaje mesto ni vreme i da ga nije moguće ograničiti na žanrove!

Nakon dvostruko Porinom nagrađivanog albuma “Lipanj, Srpanj, Kolovoz” publika je navikla na Urbanova vrhunska izdanja koja im riječki muzičar iz koncerta u koncert pruža, a Urban & 4 koje čine Damir Urban, Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski zajedno sviraju već dugi niz godina i spremni su da u bilo kojem okruženju publici pruže najbolje od svoga repertoara. Publika će u mts Dvorani moći da čuje neke od njihovih najvećih hitova u potpuno novom aranžmanu, poput “Dirigent”, “Blijeda u proljeće”, “Iskra”, “Astronaut”, “Moja voda”, “Odlučio sam da te volim”, “Moja”, “Div”, “Ruke”, “Pseća oluja”, “Sama”, “Kuća sjećanja” i mnogih drugih.

Jedno od obeležja Urbanovih muzičkih sposobnosti uz kombinovanje različitih muzičkih formi je njegov redak talent pretvaranja koncerata u druženje i intimne koncerte za publiku koja uživa u njegovom stvaralaštvu. Zato pred koncert u mts Dvorani, koja se smatra veoma intimnim prostorom za muzičare i publiku, Urban poručuje: “Publika je nama jako bitna i zbog toga je izazov da nas ovaj veliki koncert sjedini u mislima i pesmi. Naravno da je to strašan izazov, ali mi težimo intimnom odnosu s publikom koja to s godinama sve više traži. Navikli smo da publika ovakve trenutke gleda kao razmenu jedne neobične vrste ljubavi i sprema ih u posebne odeljke svojih srca, baš kao i mi. Ta nas energija spaja i čini živima”…ističe Urban.

Podsetimo, Damir Urban se muzikom bavi još od detinjstva, a njegova bogata karijera obuhvata više od desetak autorskih albuma objavljenih tokom godina rada u grupi Laufer, kao i onih objavljenih toekom samostalne karijere (The best off, Pustinje, EP, Otrovna kiša, Žena dijete, Retro, Hello!, No mix no sex, Urban & Hauser, Kundera, Mamut, Live at Lisinski, Skice…).

Rad u Lauferu i Urban&4, kao i rad na albumu sa svetski poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom donosi mu čitav niz priznanja u vidu nagrada Porin, Crni mačak i MTV Gold Award, te priznanja kao što su Nagrada grada Rijeke, te Nagrada Miroslav Korbler Hrvatskog društva skladatelja. Sarađivao je sa mnogim poznatim i priznatim muzičarima (Gibonni, Rade Šerbedžija, Stjepan Hauser, Matija Dedić, Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, En Face, Vatra…), a mnoge njegove pesme su svoj novi život dobile kroz više nego uspešne obrade.

Muzičkim izletima i eksperimentima sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, gudačkim orkestrom i filharmonijom ovekovečio je svoja izdanja, udahnuo im novo ruho i dokazao da se zajedno sa svojom Četvorkom s lakoćom prilagođava klasičnim aranžmanima. Ispreplitanjem više žanrova i stilova dokazali su vrednost svojih pesama koje uvek zvuče drugačije, ali opet posebno kvalitetno u svakom od muzičkih izleta.

Od krune karijere i koncerta u Areni Zagreb uz Simfonijski orkestar HRT-a, Urban i njegova Četvorka nastupali su u različitim formatima širom regiona i svaki puta iznova impresionirali publiku.

Kupovina karata na mtsdvorana.rs i blagajni mts Dvorane.

Share This