Eli Džejn x Koolade – Slušaj

video singl

 

 

Piše: Milan B. Popović

Opaka, punoletna, a iskusna i hrabra mama repa ELI DŽEJN pojavljuje se sa novim video singlom SLUŠAJ na velika vrata! Ona, i njen umetnički rad domaćoj publici, a pogotovo u hip hop komuni u kojoj aktivno deluje, nije ni malo nepoznata. Ona je odvažna, britka na jeziku, moćnija od mnogih muških pripadnika hip hop sekcije, i argumentovano metaforički tvrdim da ELI DŽEJN u svojim liričkim tekstualnim odabirima i bravurama i kalamburama, ima veća gle čuda?- muda, od većine muške populacije rep scene regiona. Kakav Marčelo, kakvi bakrači? Ja to smatram komplimentom, pohvalom, jer njena odvažnost i doslednost svako treba da se poštuje! Pored toga, hip hop umetnicu ELI DŽEJN treba pohvaliti i privatno, i javno, evo na primer, upravo ovako kako ja to sada činim!

“Bavim se muzikom ceo svoj život, već preko 10 godina aktivno pišem i snimam pesme. Nikad nisam imala neke velike uzore, uvek sam slušala ono što me vozi i što mi prija, što naravno nije podrazumevalo samo rep kao žanr. Nikada nisam pisala iz želje da nešto stvorim već iz lične potrebe da svoja iskustva povedena inspiracijom prenesem na papir jer mi je to oduvek bio ventil za pražnjenje. Do neke 2016. godine sam radila aktivno i nastupala redovno, a onda sam zatrudnela i naravno odložila sve to jer su mi se prioriteti promenili. Dve godine sam imala psihičku blokadu i nisam mogla da napišem ni reč, ni na silu, a onda su se stvari odjednom promenile i napisala sam bukvalno ceo album kroz mesec dana, sve se prosto samo vratilo. Mislim da je pravo vreme da taj album konačno ugleda svetlost dana jer ga najavljujem već duže vreme a sa nekim strahom od neuspeha odlažem ga baš dugo.”, kaže ELI DŽEJN.

Singlom “Slušaj” odlučila sam da hrabro krenem u izdavanje tog albuma i da vidim kuda će me ovog puta muzika odvesti-kaže ekskluzivno za naš portal ELI DŽEJN

Ovde obitava jedna mirna glava / koja sve svoje misli stavlja na papir : repuje skladno ELI DŽEJN i briljantno dama hip hop žanra u nas, u Srbiji, ali i u regionu.

Ako se ona zainati / svi ste najebali- explicitivno ELI DŽEJN dodaje.

Za razliku od Mc Sajsi koju takođe poštujem, i pratio sam je od njenih najranijih radova, pa do estradnih, ELI DŽEJN je ostala verna andergraundu i to shvatite isključivo kao KVALITET PLUS!

ELI DŽEJN je ultra super sonična reperka-originalna, unikatna, dosledna, hrabra- i nadarena, talentovana. Ona ume i da bude mračna, ljuta ko vatra, i opaka kao pakao. Nema sa njom šale.

Za razliku od predhotno pomenute artistkinje Mc Sajsi, prednost ipak dajem ELI DŽEJN, jer sam siguran da ona ne bi pravila kompromise u budućnosti sa svojim stavovima, pa po cenu – da ne bi zabola lovu!

SLUŠAJTE MLADU MAMU ELI DŽEJN I NJEN HARD CORE FLOU KOJI SEČE KAO HIRUŠKI SKALPEL  I BUDITE DOBRA HIP HOP DECA! PAMETNA, ALI MALA DECA!

Vrhunski!

Brutalno!

Podrška od tetoviranog srca! Bravo! Pokaži im sestro kako se hip hop radi!

Share This