EXIT 2020

 

 

Ovogodišnji Exit festival će se održati od 13. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, odlučili su organizatori festivala posle dodatnih konsultacija.

Objava prvog dela novog programa za jubilarno izdanje festivala očekuje se ubrzo, a posle brojnih nagađanja, stižu i nove dobre vesti.

EXIT će u avgustu ipak otvoriti čak 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave i to na površini od najmanje 90% uobičajenog kapaciteta.

Otkako je posle tri meseca pauze ponovo pokrenuta prodaja ulaznica, interesovanje za jedini od svih vodećih evropskih festivala koji će se održati ovog leta, očekivano je veliko.

Ipak, zbog svih kvota za ulaznice, kako onih prodatih pre, tako i novih sada, EXIT će i ove godine u centru imati svoj magični sastojak kad je u pitanju atmosfera, a to je uvek najbrojnija publika iz Srbije i regiona.

Posetioci iz zemalja okruženja već sad izvesno će nadmašiti po brojnosti sve pređašnje godine, a kako se otvaraju zemlje Evropske unije, tako raste interesovanje i u nama najbližim zemljama kao što su Mađarska, Austrija, Nemačka, Češka, Rumunija, Bugarska i Grčka.

Posle snažnog starta zimus i prolećnog restarta, ali i smanjenja kapaciteta, trenutno je u prodaji poslednjih 25% ulaznica za sva četiri dana (cena iznosi 6.490 dinara a mogu se nabaviti putem zvanične stranice exitfest.org, kao i putem prodajne mreže GigsTix).

Glavna bina biće na svom uobičajenom mestu na centralnom platou Donjeg grada Petrovaradinske tvrđave, spremna da ugosti svetske i regionalne zvezde.

EXIT je uz Glastonberi među retkim festivalima sa dve glavne bine, a druga je svakako mts Dance Arena, koja će i ovog leta raditi u svojoj punoj snazi i ugostiti najveće svetske, regionalne i domaće DJ zvezde.

I susedna, No Sleep bina, dočekaće verne fanove u svom dobro poznatom rovu, a na prepoznatljivoj produkciji predstaviće se uvek besprekorna selekcija izvođača.

Pored najvećih, EXIT magije ne bi bilo i bez nekoliko kultnih bina, pa će i ove godine raditi plesno srce festivala sa najvatrenijom Latino Stage.

Za hip-hop fanove “ide gas“ i ovog avgusta u rovu Beats bine, dok će drumandbass muzika koja je obeležila EXIT tokom proteklih 20 godina i ove godine imati svoju binu – XBass Pit.

Biće tu i jedna od omiljenih bina domaće i regionalne DJ scene Urban Bug, kao i uvek prepune Guarana AsFM i Gaia Experiment Trance Stage.

Ovo nije konačan spisak i moguća su dodatna proširenja listea bina i pratećih sadržaja po kojima je EXIT čuven u svetskim okvirima.

Do svih ovih bina i zona ulaziće se dobro poznatim putevima, pa će biti otvoreni svi ulazi, i glavni kod Lovotursa i onaj iz Štrosmajerove ulice u Podgrađu.

Biće otvoren i standardan VIP ulaz na Kameničkom putu, dok će jedini zatvoren biti ulaz na VIP terasu na Gornjem gradu tvrđave.

Kao što je i prethodno najavljeno, festival će se u skladu sa zvaničnim merama realizovati u saradnji sa zdravstvenim timom Vlade Srbije, kako bi svi posetioci, izvođači, kao i članovi tima koji učestvuju u organizaciji bili maksimalno zaštićeni.

Svi fanovi koji su nabavili svoju ulaznicu u periodu pre obustavljanja prodaje, imaće priliku da se odluče da li žele da iskoriste svoju ulaznicu za avgustovsko izdanje festivala, zamene za festival sledeće godine ili refundiraju svoju ulaznicu u skladu sa uslovima koje Vlada Srbije propiše za sve događaje odložene zbog pandemije, a o čemu će biti blagovremeno obavešteni.

Izvor: headliner.rs

Share This