Festival Priča 2019.

 

 

Festival PriČa sprema novitete. Hedlajner za ovu godinu Parni Valjak.

“Spremni smo da idemo stepenik više sa muzičarima iz inostranstva. U opticaju su tri benda sa kojima se pregovara već duže vreme. Jedan od njih će imati zagrebački i skopski koncert kao i u Beogradu, a raspoložen je da uradi jedan i u Srbiji. Druga dva benda dobijamo takođe, u pitanju su velike zvezde. Za ovu godinu možemo da najavimo kao jedan od hedlajnera Parni Valjak, koji prošle godine nije mogao da nastupa iz opravdanih razloga, tako da su se ponudili da nam se revanširaju. Imamo i mlade bendove kako lokalne tako i iz Srbije. Mada smo mi esenciju rokenrola za ove tri godine i izvukli, međutim ima tu još po neko koga možemo da dovedemo iz neposrednog okruženja. Plan festivala je da za narednih godinu ili dve ovde imamo 150 do 200 mladih, sa dva jaka hedlajnera i da ceo grad dobije festivalski karakter za tih par dana. Da Čačak živi 24 sata i da sve bude otvoreno, da imamo više volontera i zaposlenih kao što rade neki jači festivali u Srbiji. Kasnije bi ga ostavili u nasleđe mlađima”, rekao je organizator festivala PriČa Zoran Nenadović.

Prema njegovim rečima prve godine, 2016. u gradu je bio mali šok ali bilo je lepo, sledeće, festival je već bio prihvaćen dok sada ljude zanima šta da očekuju. „Mislim da smo porasli i da pravimo brend. Takođe, moj drug nam je obećao produkciju od pola miliona do milion evra i da ćemo dobiti ono što nijedan festival na nivou Srbije nije video”, kazao je Nenadović.

Firma zadužena za produkciju je „Stage sistem” iz Gornjeg Milanovca kao i čačanski „Stage Pro”.

„Što se tiče produkcije za ovu godinu dosta će zavisiti od izvođača. Strani imaju jako rigorozne zahteve i kada ih budemo izabrali trudićemo se da ispoštujemo rajder liste. Prošle godine smo infrastrukturno ojačali, jer smo dobili stadion Remont i sada u dogovoru sa gradončelnikom, dobili smo uveravanja da će taj prostor par meseci ranije da se prilagodi festivalu. Sama produkcija će biti nešto neuporedivo sa onim do sada, a dosta zavisi i od datuma, jer ako bude u septembru nama će posao dosta da se olakša”, kaže Aleksandar Raković iz firme „Stage sistem”

On je dodao da je grad Čačak i ove godine izvodijio 2,5 miliona dinara.

„Bez grada Čačka ovaj festival ne bi postojao, on nije samo generalni pokrovitelj već i partenr, i ove godine izdvojio je bitna sredstva za nas ali skromna za sve ovo o čemu sam pričao. Dobili smo isto kao i prošle godine, a za sve ove godine nismo izvukli ništa na kontu produkcije niti bilo kog troška koji smo mi kao organizatori imali. Pokušaćemo sa prijateljima festivala i ljudima koji vole rokenrol da iznesemo festival i ove godine. A za sledeću ćemo se potruditi da budzetiramo malo više novca”, rekao je Raković.

Share This