Goran Bare i Majke – Greatest hits collection

Croatia records

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Goran Bare i Majke su definitivno bend vredan ordenja kulta u žanru garažnog rokenrola u kojem aktivno deluju nekoliko decenija unazad.  Gotovo od samog starta,pa sve do današnjeg dana, krucijalna i ključna figura je magični čovek i osoba sa faktorom X, harizmatični GORAN BARE.

Teško ocu, a još teže majci koja ga rodila, ali GORAN BARE je pridobio mnogobrojni slušalački auditorijum širom regiona i postao uz MAJKE respektabilan i tražen bend. Na kompilaciji koja je upravo objavljena nanizano je 18 hit singlova uključujući najskoriji video hit singl – TEŠKE BOJE. Ove note jesu teške, ove boje jesu teške i tu nema nikakve diskusije.

Goran Bare se ogoljuje pred javnošću maksimalno, do koštane srži, ne prikrivajući se ko je i šta je, ne libeći se na komentare da je narkoman, ali je izuzetan umetnik, muzičar, mtekstopisac. KRVARIM OD DOSADE je lični favorit potpisnika ove recenzije mada je u tu retku skupinu top 5  moglo da stane mnogo više songova.

U krajnjoj instanci, ovde u 18 numera imamo golu istinu, realnost krv, suze gnoj i znoj, i baš zbog toga treba nam neko poput GORANA BARETA da nas probudi, razmrda, ovako uljuljkanje i ušuškane u našim domovima.

Što se mene tiče. GORAN BARE i MAJKE ne trebaju mnogo reči podrške, jer su sami po sebi originalni i pompezni.

I odlični su, pogotovo uživo, na koncertnim podijumima.

Nema puno diskusije, preporuka za nabavku CD the best of kolekcije pesama GORANA BARETA & MAJKI se, svakako, podrazumeva!

Tačka!

Share This