Goran Milošević ( ex Generacija 5 ) – Moj anđele

One records 

 

Piše: Milan B. Popović

Već u samom startu je mnogima jasno da se ovde govori o čuvenom, a opet misteriozno tajnovitom master magu, pevaču nekadašnje legendarne grupe GENERACIJA 5 – Goranu Miloševiću i njegovom solo CD-u MOJ ANĐELE. To je njegov drugi solo CD nakon impresivnog prvog solo CD-a  DA LI MISLIŠ JOŠ NA MENE  iz 1996. koji je izdat za PGP –RTS. Milošević Goran ima novi spot za pesmu – “Ispod kože” – sa neverovatnim pregledom od skoro 83.000 viđanja na youtube kanalu. To je jedna dimamična ali i melodična rokenrol vožnja u kojoj Goran Milošević i Dušan Duda Bezuha poentiraju, ne samo u njoj doduše, nego u više navrata na  ovoj kompaktnoj disketi. Odličan je GORAN MILOŠEVIĆ u songu ZABORAVLJEN i samim njim dokazuje da nikako nije umetnik za bacanje. Naprotiiv! Goran MILOŠEVIĆ piše tekst i muziku pesme ZABORAVLJEN,  a DUDA BEZUHA ARANŽMAN.

Većinu tekstova na albumu MOJ ANĐELE napisao je GORAN MILOŠEVIĆ, osim za tekstove pesama “Ispod kože” i “Moj anđele” koje je napisao Dragan Nikolić. U glasu GORANA MILOŠEVIĆA još uvek ima testosterona, rokenrola, bunta, adrenalina, protesta, melodičnosti, ekspresije da se svaki tekst pesme iznese do kraja kako treba i na tome mu treba čestitati kako privatno tako i javno, upravo ovako kako ja sada činim.

Posebna priča tj pesma je bonus GROMOVI, koji se potpisniku ovog prikaza posebno dopao. GROMOVI su muzičko delo GORANA MILOŠEVIĆA i MIRA DI GHAESE (Miroslava Dukića iz nekadašnje grupe TAKO). Kao GROM iz vedra neba legla je ova bonus numera na kraju albuma MOJ ANĐELE kao jagoda na voćnu ukusnu tortu notnih prijatnih tonova za rokersko srce i rokersko uho i rokersku dušu. Tekst GROMOVA je napisao Blaža Raičević, a gitare, aranžman, programing i produkcija rađena je u studiju ART MEDIA LINE i radio ju je Miroslav Dukić. 

MOJ ANĐELE, ne idi ne, MOJ ANĐELE, vrati mi se. peva GORAN MILOŠEVIĆ, samosvojan umetnik svetskog renomea i nadalekog statusa jer dobar glas daleko se čuje. Napomenuo bih možda male digresije radi, ne vezano za MOJ ANĐELE ALBUM – da je GORAN MILOŠEVIĆ u svojoj solo karijeri imao bar dva vanserijska dueta sa svojom multitalentovanom sestrom, umetnicom širokog spektra znanja i delovanja, čuvenom, ALEKSANDROM SLAĐANOM MILOŠEVIĆ – i da sam očekivao i na albumu MOJ ANĐELE jedan duet, ne mora sa njom, ali ceo život je pred umetnikom GORANOM MILOŠEVIĆEM i ja ga u svakom slučaju podržavam ovakvog kakav je sada-a veomaje dobar, odličani poseban, sa željom da bude sledećim izdanjem još bolji – najbolji! Potražite CD MOJ ANĐELE kod izdavača na web adresi https://www.onerecords.rs/sr/ ili u bolje snabdevenim prodavnicama.

BRAVO MAJSTORE ROKENROLA GORANE MILOŠEVIĆU!

ODRŽAO SI LEKCIJU ROKENROLA KLINCIMA!

AKO, IMAJU OD KOGA I DA UČE, I OD TEBEGORANE  I OD TVOJE SESTRE – SLAĐANE!!!

Share This