Grupa The Employed 12. jula svira na Zidiću DOB

 

Foto: promo

The Employed je rokenrol bend iz Beograda. Članovi su se bavili muzikom još devedesetih u nekoliko bendova, a angažman u okviru ove grupe zvanično počinju 2019. godine. Do sada su imali nekoliko nastupa, a trenutno su u fazi snimanja studijskog materijala.Đorđe Đorđević je bio gitarista benda CS-1, Mirko Reljanović bubnjar u nekoliko bendova.

Dušan Jovanović je posle 2010, počeo da stvara autorsku muziku, koju je svirao na nekoliko kantautorskih festivala i na pesničkim večerima (FEST off 2012. u zgradi INEX film-a, Polet CANTout 2017, Poezin Žurka 2015, Poezin u Poletu 2016, Poezija grada u Peronu Savamale 2014, TROP VIII u Čitalištu 2016). Počev od 2017. Dušan se sastaje sa bubnjarem Mirkom i gitaristom-basistom Đorđem sa idejom da svoje pesme uradi sa bendom u rokenrol maniru. Od tada je bend menjao članove, ali većina ih je i dalje ostala u saradnji sa ovom osnovnom trojkom.

Teodora Perišić, koja svira bas ili klavijature, je znatno mlađa i njen dolazak označava početak nove faze u muzičkom angažmanu benda. Za zvaničan početak postojanja benda The Employed, članovi smatraju godinu 2019, kada im se Teodora priključila, jer se tada kristalisao i stil muzike koji sviraju. To su različiti ritmovi u spoju sa hard gitarama, deonicama na klaviru i melodičnim tekstovima.

Tekstovi su na duhovne, ali i socijalne teme, neki pesme su o ljubavi, a neke o opštem stanju ljudskog bitisanja.

Share This