Hali Gali #2 – Ovde nema nikog, nikog osim nas

Pop Depresija/Kišobran, 2024.

Krajem 2019. godine beogradski kolektiv Hali Gali svetu se predstavio kompilacijom sa devet novih pesama i krenuo u avanturu sa koncertima, festivalima i brojnim pratećim akcijama. Četiri godine i par meseci kasnije Hali Gali vraća se sa novim muzičkim izborom i presekom stanja jednog segmenta beogradske scene. Na “Hali Gali #2” nalazi se deset bendova i deset novih pesama. Od učesnika na HG1 tu su Šajzerbiterlemon, Sitzpinker, proto tip, Vizelj, Gazorpazorp, sv. Pseta i KOIKOI, a novi članovi kolektiva su Daze, Cactus Fileds i Ubili su Batlera. Kompilacija je nastala u produkciji HG, Kišobrana i Pop Depresije i dostupna je na digitalnim platformama, bandcamp-u i YouTube-u, a tokom leta biće objavljena i na ploči.

Šta se nalazi na Hali Gali #2 kompilaciji? Regionalna rokenrol atrakcija KOIKOI ima novu pesmu, katarzičnu stadionsku himnu “Putem mimoza” i to im je prva nova pesma od izlaska albuma “Pozivi u stranu” (2021). Vizelj se posle energetske bombe “Ne vidim te od dima” (2022) i serije eksplozivnih koncerata javnosti obraća kombinacijom vlaške i vudu magije i jednim dabovanim seksom od “Crne Magije”. Šajzerbiterlemon nastavlja da širi svoju zvučnu paletu i pravi korak dalje u odnosu na “Na dugačkim poljima” (2022) i to s furioznom “Dok požar okružuje grad”. Proto tip uz goste Emiliju Đorđević (Koikoi, Emma & Jimmy) na bekvokalima i Miloša Stevanovića Lavana (Neven) na trombonu, nastavlja da se bavi životnom metafizikom, kao što su to suptilno najavili na “S ivice sanjanja”. Gazorpazorp na jesen objavljuje svoj debitantski album, a do tada biće nekoliko singlova – za HG2 spremili su “Proleće”, pravi koledž radio hit. I Sitzpinker spremaju debitantski album, njihov “Tren sigurnosti” je ditorzirano talasanje između haosa i mira. sv. Pseta kraj 2023. godine obeležili su oproštajnim albumom “Н​е​п​о​з​н​а​т​о и​с​к​у​с​т​в​о​.”, a na HG2 oproštaj podvlače sa “Ćuti, ćutaću i ja”. Od novih bendova tu su milanovačko-beogradski Cactus Fields, koji sanjaju budni na “Izgubljenima”, najmlađi HG članovi Daze snimili su prvu pesmu na srpskom jeziku “A ti, da ti”. Možda ceo duh Hali Gali kolektiva najbolje sublimiraju Ubili su Batlera koji su na “Utorkom, ponekad” u svet poslali poruku “ovde nema nikog, nikog osim nas”.

Pesme su snimljene tokom jeseni 2023. u Down There studiju s Urošem Milkićem, miks su tokom decembra i januara radili Andrej Mladenović, Uroš Milkić, Goran Crevar i Veljko Milinković. Dizajn omota delo je Petra Micića.

Premijerno predstavljanje kompilacije biće na Mentu u Ljubljani u petak 23. februara u Gala Hali, u Zagrebu u AKC Attack 24. februara i u okviru Kontakt konferencije u Beogradu 23. marta u Dragstoru.

Share This