Highwaystar raspisao konkurs za bendove

 

Foto: promo

 

Highwaystar će sledeće godine u saradnji sa diskografskom kućom Multimedia Music objaviti digitalnu kompilaciju na kojoj će se naći (simbolično) pet bendova/izvođača koji budu izabrani putem ovog konkursa, a svaki će dobiti prostor za po dve svoje pesme.

Jedini uslovi za prijavu na konkurs jesu da bend/izvođač nema objavljen album za neku izdavačku kuću.

Dakle, mogu se prijaviti svi bendovi/izvođači bez obzira na starost članova, bez obzira da li pevaju na maternjem, engleskom ili nekom drugom jeziku, i iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

Žanrovska ograničenja gotovo da ne postoje, bilo da ste alternativni pop, bilo koji podžanr roka ili metala, pank, fank, ska, rege, bluz, džez… A čak i ako ne spadate u neku od ovih odrednica, a mislite da je vaše delo zanimljivo, prijavite se!

Kako biste se prijavili potrebno je na mail highwaystarmagazine@outlook.com pošaljete dve, autorske i do sada zvanično neobjavljene pesme sa biografijom i fotografijom benda i naznakom PRIJAVA ZA KOMPILACIJU.

Prva pesma mora biti gotova, dok druga može biti i demo (ali u završnoj fazi, ne na samom početku izrade pesme), i u tom slučaju naglasite da je određena pesma demo. Pesme šaljite preko wetransfer linka u wav formatu u sklopu prijavnog mejla.

Nije obavezno, ali potrudite se da pesme ne budu starije od godinu – godinu i po dana.

Konkurs traje do 4. februara 2024. godine, zaključno sa njim, nakon čega će u najbržem mogućem roku biti odgovoreno bendovima koji prođu na konkursu.

Nakon objavljivanja kompilacije ona će biti promovisana po brojnim medijima u Srbiji i regionu, a biće organizovana i promocija u Beogradu.

22. januara će biti peti rođendan Highwaystara koji će se proslaviti kroz pet različitih stvari. Konkurs je prva od tih pet stvari, a da budete u toku sa svime pratite Highwaystar na društvenim mrežama.

22.12.2023.

Share This