Humoristička predstava “Žena mog muža” 16. marta u mts Dvorani

 

Foto: promo

 

Humoristička predstava “Žena moga muža” reditelja Aleksandra Lazića, nastala po tekstu Saše Pantića, biće izvedena prvi put “na daskama” mts Dvorane 16.marta u 20h, praćena uz muziku grupe “Đura i mornari”.

Predstava je nastala, u svojoj estetici, kao pandan američkim romantičnim komedijama, koje u sebi nose slatko gorke muke, koje se u ovim izvedbama prevazilaze komičnom dramskom radnjom i podražavaju likove u svojim radnjama.

Fokus predstave je na PARALELI DVA bračna trougla, prevari na očigled društva, dve žene, koje tumače Jelica Kovačević i Dragana Vujić i jedan stjuart koga glumi Aleksandar Lazić, koji je u regularnom braku sa obe. Tu je i majstor glume, Bane Vidaković, koji je u braku, čeka dete i ima ljubavnicu čiji lik tumači Nataša Aksentijević. “Savršeni brakovi” sa po dve žene u isto vreme na relaciji Beograd – Tivat Kuršumlija i Pariz..

Zaplet nastaje uz pitanje, da li je ovde kraj ženskim mukama ili se iza ova dva braka kriju muškarci koji su spremni  da vole i žive višestruko? Da li će biti prihvaćeni, kao i najluđi ljubavnici od strane društva, ženske populacije,  i naravno od  svojih žena??

Dramatičan zaplet će u scenskoj formi prosuditi i kraj ovog fenomenološkog slučaja zvanog muškarac. Veliki motiv za ovaj tekst su bila pitanja muškaraca u savremenom svetu, da li je njima zaista lako da se nose sa ženskom energijom Lilit, koje je u savremenom svetu amorala na liniji groteske?

22.01.2023.

Share This