Intenzivna Nega – Žica

Fidbox, 2024.

Danas je objavljen prvi album benda Intenzivna Nega – “Žica” u formatu CD-a i na svim relevantnim digitalnim platformama za distribuciju muzike pod etiketom izdavačke kuće Fidbox.

Muziku i tekstove za sve pesme napisao je frontmen benda, poznati beogradski gitarista Radivoje Rale Bojanovski.

Rale je rođen 1969. godine, a gitaru je počeo da svira sa svojih 13 godina i tada kreće i da piše pesme. Dve godine kasnije počinje da nastupa sa rokabili bendom Grafiti na brojnim manifestacijama širom tadašnje Jugoslavije i u svim značajnim beogradskim klubovima. Iz najranije autorske faze izdvojila se pesma “Beli grad” koja se nalazi i na ovom albumu. Sarađivao je i sarađuje sa brojnim domaćim muzičarima u studijima i na koncertnim binama.

Beogradske ulice, trgove, klubove, društvene prilike, ljude i njihove životne priče, Rale godinama utapa u svoj zvuk i tekstove.

Na CD-u se nalazi odabranih 12 pesama rok i bluz orijentacije, a naslovna “Žica” je i prvi singl za koju se ovih dana snima i video spot.

Bend Intenzivna Nega čine Radivoje Rale Bojanovski (gitara i vokal), njegov sin Mihajlo Bojanovski (bas gitara) i Gafor Ćirić (bubnjevi).

Nedavno su imali izvanredan živi nastup na Fidbox Spring Festu u Domu omladine Beograda, a u planu su brojni koncertni nastupi širom zemlje i regiona.

Share This