Kruz Roudi – Sve kruži

Lampshade Media, 2024.

Domaća muzička scena dobila je pojačanje izlaskom albuma „Sve kruži”, koji mladi novosadski bend Kruz Roudi objavljuje pod okriljem izdavačke kuće Lampshade Media. Prožet samorefleksijom, album donosi sedam originalnih pesama i introspektivni spot za numeru „Anksioznost”, i kao celina istražuje različite aspekte emocija i ličnih iskustava.

„Sve pesme su proživljene i sve što smo njima rekli je prošlo kroz živote koje živimo. Nešto od toga se zadržalo, nešto je ostalo samo u pesmi i kao uspomena, ali je sve prošlo kroz nas. ‘Sve kruži’ je muzičko putovanje kroz unutrašnje svetove i podsetnik svima koji se u njima pronalaze da nisu sami u svojim mislima i osećanjima” – poručuju članovi benda Kruz Roudi.

Rad na albumu, produkcija i snimanje trajali su dve godine, a pored ranije objavljenih singlova – debitantske „Reprize”, koja je bend već u najranijim etapama svrstala među polufinaliste za Nagradu Milan Mladenović, i „Sve kruži”, koja je najavila istoimeni, sveže objavljeni album prvenac, izdanje donosi još pet novih pesama.

Video singl „Anksioznost”, koji je radila Luna Media, u režiji Mie Mlinarević i produkciji Branislave Kolarov i Borisa Jovanovića, hvata se u koštac sa sve prisutnijom temom u životima i svakodnevici mladih na ličan, neposredan i iskren način. „Pesma i spot propituju otuđivanje, teskobu i usamljenost sa kojima se suočavamo i u našim tihim sobama, i na prepunim žurkama na koje idemo manje ili više euforični. Želimo iskustveno da doprinesemo većoj vidljivosti teme koja je veoma važna” – ističu Roudiji.

Nakon „Anksioznosti” simbolično sledi „Praskozorje”, zatim „Kao i pre” i „Poslednja stanica”, a na samom kraju albuma sviće „Svako novo jutro”. Vođen dopadljivim tonovima i melodijama, album „Sve kruži” demonstrira sposobnost benda da kreira istovremeno dinamičan i emotivan zvučni pejzaž koji će privući različite generacije slušalaca.

Bend Kruz Roudi osnovan je krajem 2021. godine u Novom Sadu, a čine ga tri različita karaktera – Mladen, Nemanja i Danilo – koji svoju sinergiju bez problema prenose iz studija na scenu. Iza sebe imaju nastupe na Zidiću Doma omladine Beograda, Roll & Blues festivalu u Aranđelovcu, Domu kulture „Studentski grad”, niz svirki u Novom Sadu, ali i u gradovima širom Srbije u kojima su pre objavljivanja albuma isprobavali svoj zvuk.

Share This