Kulise – Mrlje

Multimedia Music, 2024.

Jagodinski bend Kulise objavio je digitalno izdanje svog drugog studijskog albuma „Mrlje“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Album „Mrlje“ je sniman u periodu između aprila i maja 2023. u studiju Studiović na Vračaru. Za razliku od prvog albuma “Strpljen-spašen” koji je žanrovski raznolikiji i na kome je bilo brojnih uticaja ne samo alternativnog roka, grandža i panka već i primesa fanka i džeza, sa pesmama ispraćenim saksofonom, trombonom i klavirom, ovo izdanje je dosta konkretnije i zrelije u svom izrazu.

„Album je sniman ’na živo’, u dva do tri tejka, što mu daje na sirovosti i samim tim dosta garažniji zvuk. Pored tvrđeg zvuka, atmosfera albuma je dosta mračnija i prljavija“ kažu članovi benda i dodaju da se kroz album provlače brojne teme egzistencijalizma, društvenog i moralnog zagađenja i ljudske dvoličnosti koja u svojoj najgoroj formi može da dovede do neizbežne ljudske propasti i kolapsa: „Uprkos tome, album ni u kom slučaju ne zagovara fatalistički i pasivni pogledu na svet, već ga treba sagledati kao kritički osvrt na ono što bi trebali kao pojedinci fundamentalno da menjamo u svojoj kolektivnoj svesti i na čemu moramo da radimo kako bi ispravili greške koje činimo i učinili svet boljim“.

Snimatelj na albumu je Dušan Dušanović, miks i master radio je Petar Milutinović, a omot i dizajn potpisuje Aleksandra Trajković. Postava benda Kulise koja je učestvovala na snimanju albuma: David Milošević (vokal, gitara), Dušan Stošić (gitara, vokal), David Stevanović (bas gitara) i Petar Milutinović (bubanj).

Bend Kulise za naredni period najavljuje nekoliko živih nastupa na kojima će publici prezentovati svoje novo izdanje. Ono što je za sada sigurno je da su 4. maja u KC Labu u Novom Sadu, 10. maja čeka ih Svitac u Jagodini, 17. maja nastupaju u URMUS-u u Beogradu a 17. avgusta čeka ih Grizzly u Kruševcu.

Album „Mrlje“ dostupan je na youtube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Share This