Kulpin Fest 013

 

 

Kulpin fest poznat je po tome što ga zovu najveći – mali festival u Vojvodini i nakon pauze ove godine se ponovo održava. Biće to 13. izdanje festivala, a datumi su 19. i 20. jul.

Vest koja je mnoge obradovala je i da će bend Lude Krawe nastupati nakon nekoliko godina pauze te eto razloga više da ponovo posetimo fudbalski stadion u Kulpinu.

 Festival je nastao u julu 2005. godine kao ideja da se na stadionu FK Kulpin promoviše nova himna posvećena tom klubu, a koju su snimili tadašnji organizatori i poznati bend Lude Krawe.

Pored njih, na promociji su nastupili i razni lokalni bendovi koji neguju punk i rock muziku i od tada su se u isto vreme u godini, na istom mestu, okupljali omladina i gosti koji vole tu vrstu muzike.

Vremenom, kako je festival postajao brojniji i kvalitetniji, rasla je i bina, a osim lokalnih bendova počeli smo u goste da dolaze i poznate muzičke grupe iz zemlje i inostranstva.

Nažalost, festival se nije održao prošle godine, a ove 2019. organizatori KUD Zvolen iz Kulpina, uz pomoć pokrovitelja Opštine Bački Petrovac osmislili su odličan dvodnevni program za posetioce svih uzrasta.

U petak, 19. jula nastupaju:
– Southlanders
– Industrijski Kombinat, koji će tom prilikom promovisati novi album “Dovoljno jak”
– Alen Islamović
– Riblja Čorba

U subotu, 20. jula nastupaju:
– 5 Minuta Slave
– Epilog
– Čovek Bez Sluha
– Lude Krawe

U sklopu Festivala, organizovan je Kamp za posetioce, u kojem će se dešavati razne aktivnosti. Kamperima su  obezbedjeni topli obrok, tuševi, dnevne aktivnosti, dobra muzika uz LegoDuo, a posle glavnog programa na bini, uslediće After party uz DJ Massivity. Kamp se zvanično otvara 18.jual (četvrtak) u 18.00 sati.

Ulaznce za festival su u pretprodaji na prodajnim mestima: YMCA – Bački Petrovac, KUD ZVOLEN – Kulpin, cafe MADAME PIANO – Novi Sad, T.P. SPEED TRADE – Bačka Palanka, PABAS PAB – Sombor, Club MAXIM – Selenča.

Cene paketa (petak + subota) iznosi 1.500,00 dinara

Cena Kampa iznosi 500,00 dinara.

Share This