Lift vas poziva na rokenrol žurku u subotu 26. marta

 

Foto: Gordan Jović

Motivisani izuzetnim uspehom pesme „Drama“ na ovogodišnjem festivalu „Pesma za Evroviziju 22“, bend „Lift“ rešili su da otvore novu sezonu svirki na kojima će se koncertno predstaviti publici. Prva u nizu predstojećih svirki, zakazana je za subotu uveče u beogradskom klubu „Dorćol platz“.

Pesma „Drama“, kojom se „Lift“ takmičio na nacionalnom izboru za srpskog predstavnika na Evrosongu 2022, osvojila je drugo mesto publike u prvom polufinalu i sedmo u ukupnom plasmanu na finalu (od žirija i publike).

„Raduju nas ti podaci“, poverava član benda Luka Lisjak i dodaje: „Inspiriše nas činjenica da su uglavnom mlađe generacije glasale za nas. Naravno, instovremeno nas i motiviše sve to- da nastavimo da se bavimo ovim žanrom i da doprinesemo da naši vršnjaci više slušaju i rok muziku“.

PGP RTS je četiri godine objavio debi album „Prvi sprat“ grupe „Lift“, sa kog se odmah izdvojilo nekoliko pesama ali je pandemija usporila veću ekspanziju muzike i ovog rok sastava.

Ipak- Aleksa, Luka, Dimitrije Miloš i Strahinja nisu dangubili, već su bili vredni i zato najavljuju objavljivanje drugog autorskog studijskog albuma za najstariju diskografsku kuću na Balkanu.

Luka Lisjak: „Svesni smo činjenice da uspeh ne dolazi preko noći. Volimo da pravimo pesme i da nastupamo pred publikom, uživamo u toj razmeni energije. Imamo velike ambicije, ali smo rešeni da i idemo lagano, korak po korak. Nove pesme su u pripremi, nastavljamo saradnju sa Milanom SevdahBaby Stankovićem i već smo uveliko u studiju. Očekujte novi singl krajem aprila a album krajem godine.“

Uoči koncerta koji će održati u subotu uveče (26. marta, u 20.00) u beogradskom klubu Dorćol plac, kratko poručuju: „Svi ste dobro došli, očekuje vas luda rokenrol žurka, ima da „gori ceo grad“! Dođite i uverite se!“

Share This