Magic Bush – Put za Shangri-La

Croatia records

 

 

Piše: Milan B. Popović

11 numera je predstavljeno na ovom CD izdanju koje jesu poletne, vedre, ljubavne, koje naprosto osvajaju i na prvo slušanje!

Beogradski sastav Magic Bush krajem 2021. dočekao je izlazak, drugog po redu albuma, naziva “Put za Shangri-La”. Četiri godine je prošlo od izlaska njihovog debi izdanja, i možda bi se prosečnom konzumentu učinilo da je sastav tokom proteklog perioda bio neaktivan, što sigurno ne odgovara istini, jer lider grupe Damjan Dašić naročito, kao i kompletan sastav je imao itekako puno posla.

Ovo su super moderne komercijalne ljubavne pesme sa dobrim primesama bluza, rok’n’rola. Čak jedanaest kompozicija narezano je na kružnim putanjama ove kompaktne diskete MAGIČNI ŽBUN je brza vožnja, put, trip, ili putešestvije.

Možda nekome sastavi poput MAGIC BUSH deluju pomalo retro, to jeste tačno, ali to shvatite isključivo kao kvalitet plus i nikako drugačije.

Promene ritma, jasni vokali i dobra instrumentalizacija osnovne su odrednice kvaliteta ovog materijal.

“Put za “Shangri-La”, je za mene lično predstavljao kao album malo iznenađenje, jer je prilično drugačiji od prvog albuma grupe, gde su acid rock/psychedelic elementi bili više prisutni. To nijednog momenta ne znači da je aktuelno ostvarenje sastava slabiji album, ne nikako jer put za “Shangri-La” zavređuje puno pohvalnih epiteta. Ovo je mnogo više power pop izdanje, naravno urađeno i snimljeno od strane iskusne ekipe, koja vešto barata harmonskim sklopovima, vokalnim rešenjima i aranžmanskim iskoracima. 

MAGIC BUSH, su, jednom rečju, izuzetno kvalitetan bend!

Share This