Manntra – Live in Leipzig

Menart, 2024.

“Et In Peccatum”, „Ori Ori“ i „Kiša“ bile su tri predvodnice prvog live izdanja Manntre koji je bend snimio na rasprodatom koncertu u Leipzigu, a sažima pet godina njihovog muzičkog stvaralaštva.

Album je najavio “Et In Peccatum“ – dijabolična pesma koja spaja rasplamsalu strast skupine besprekorno spajajući folk metala sa očaravajućim latinskim refrenom.

Usledio je „Ori Ori“, godinama omiljena himna obožavatelja, a pre dve nedelje i kao live verzija. Dakako, posebno simbolična, debitantska “Kiša” jedan je od najavnih live singlova koja je Manntru lansirala u underground fenomen regiona.

Vešto spajajući metal, gotik i zvuk istarskoga, odnosno slovenskog folklora, Manntra je stvorila jedinstveni potpis iz tradicionalnih muzičkih formi i modernih instrumenata žestokih žanrova.

Njihova muzika pruža uvid u istoriju, folklor i mitologiju uz dinamične melodije koje na svoju punu ekspresiju dolaze tek izvođenjima uživo, a zato i jesu regionalna sila što magnetski privlači sve brojniju evropsku publiku.

Tokom njihove prve turneje kao headlinera u Nemačkoj, bend je postigao neverovatan uspeh za izvođača sa naših prostora, a većina koncerata bila je rasprodata.

U septembru 2023. najviše su imali razloga za slavlje dosad: objavljen je novi studijski album, hvaljeni “WAR OF THE HEATHENS”, a onda se munjevito nakon izlaska našao na 43. mestu ukupne nemačke top liste albuma, na kojoj spadaju svi žanrovi i celokupni domaći i strani izvođači. Dakako, tih je dana snimljen i rasprodati koncert u Leipziger Täubchenthal.

Manntra ovekovečuje slavljenički trenutak live albumom „LIVE IN LEIPZIG“ i njegovim box-setom, a sadrži live CD, plakat, pet potpisanih fotografija, brendiranu znojnicu i “Access All Areas” propusnicu.

Share This