Mece – Stvarno mi se čini da je kraj

Fidbox, 2024.

Danas, tačno u podne, na YouTube kanalu izdavačke kuće Fidbox premijerno je prikazan prvi video spot sa novog, četvrtog po redu, albuma beogradskog benda Mece koji nosi naziv “Stvarno mi se čini da je kraj”.

Album, koji čini 12 pesama, od danas je dostupan na svim relevantnim digitalnim platformama, a na jesen ove godine će u izdanju Fidboxa biti objavljen i u CD formatu.

Snimanje je obavljeno u beogradskom studiju “Bumerang” od leta prošle, a završeno je početkom ove godine. Dosnimavanje, miks i produkcija su rađeni u “Stavros design” studiju, a potpisuje ih Rastko Stavrić.

Prvi video singl se zove “Da se napijem”.

Muziku i aranžman za ovu pesmu potpisuju svi članovi benda (Peđa Milošević – vokal, Aleksandar Živanović – gitara, Nikola Milenković – bas gitara, Aleksa Noveski – bubnjevi), dok je autor teksta frontmen benda Peđa Milošević, poznat i po radu grupi Kvart sa kojom je prošle godine objavio album, takođe u izdanju Fidboxa.

Bend MECE je nastao 2013. godine u Beogradu.

Nastupali su na raznim festivalima, u klubovima i na moto skupovima u Srbiji (Zaječarska gitarijada, Belgrade Beer Fest, Moto skup Inđija…).

Bend svira autroski rock, rep rock, funk rock, hard roll, blues.

Do sada su objavili tri albuma : “Ponekad i sunce ugreje pseću guzicu” (2014), Dobro jutro, stres može da počne (2016), “I tata bi sine” (2020).

Share This