Mikser Festival objavio detaljan konferencijski program “Mikser Talks” koji će se dešavati u Dorćol Platzu

 

Foto: promo

Mikser Festival (23-25. maj) svoje 13. izdanje smešta na Dorćol Platz, kao mesto debate između predstavnika najšireg spektra društvenih aktera o svim ključnim temama koje kolaju našim i globalnim društvom, ali i onima koje tek treba da dođu na dnevni red.

Zato naše ovogodišnje razgovore vodimo pod sloganom “Mikrotaktike” – velike priče, velike strategije više nemaju zamaha i verujemo da je sva odgovornost, ali i šansa za popravljanje sveta sada na pojedincu i njegovim kapacitetima i domišljatosti.

Mikser razgovori, trodnevni festivalski think-tank na donjem Dorćolu će ove godine u skladu sa temom festivala preuzeti dinamičniji format – „Mikro razgovora“ između stručnjaka, amatera, umetnika, donosioca odluka, aktivista, preduzetnika, naučnika, radnika, inovatora, entuzijasta i građana koji svojim ličnim primerom žive i predvode promene i inovacije za kojima kao društvo, vapimo i predstaviti mogućim naizgled male, ali odlučujuće korake kojima svako od nas (može da) menja svet!

Razgovaraćemo o perspektivama mladih profesionalaca iz oblasti dizajna, njihovim apsiracijama i prilikama da svoja rešenja baziraju na održivosti; kako stari zanati mogu postati inspiracija za inovativne, održive i humane proizvode; Kako odučavanjem od okoštalih i sada već besmislenih naučnih disciplina i naučenih formi, se možemo približiti boljem, srećnijem, zdravijem društvu; Kako javni prostori oblikuju naš društveni život…

Veliki deo Mikser razgovora odvija se u saradnji sa platformom Velike priče koje će nam dati priliku da popričamo sa nekim od kultnih ličnosti naše javne scene: od pisaca, muzičara, novinara i TV ličnosti.

Share This