Million by Slavko Remenarić – 2

Menart, 2024.

Drugi album, muzičkog projekta Million by Slavko Remenarić, jednostavnog naziva „2“ od danas je dostupan na streaming servisima.

„Na drugom albumu mog projekta „Million“ radili smo otprilike dve godine. Nešto zbog objektivnih okolnosti, ali i zato jer smo hteli iz svake pesme izvući maksimum. Sve instrumente, osim bubnjeva na par pesama i nekih klavijatura, odsvirao sam u svom kućnom studiju. Puno sam vremena posvetio i aranžmanima. Prvi album Million projekta bio je kompilacija do tad izdatih singlova. Ovaj album sam nazvao jednostavno 2, inspirisan odličnom fotografijom Luke Tambače koja pokazuje dva tornja zagrebačka katedrale, okupane u prelepim bojama. Album ima specifičan koncept. Radi se o zbirci pesama od kojih sam pola pesama otpevao ja, a pola Ernest pa su tako i podeljene. Vokalno više nego muzički. Na albumu učestvuje i nova pevačica Zorana Unković, u manjoj meri, jer se pridružila u kasnoj fazi stvaranja albuma. Ovaj album nije samo zbirka pesama; to je putovanje kroz emocije, misli i iskustva.“ – rekao nam je Slavko.

„Pesma „Jednom“ mi je jedna od najdražih koje sam do sad napravio. Mislim da sam postigao visok stepen jedinstva muzike i stihova. Iako kompleksna u aranžmanu i relativno dugog trajanja, mislim da ona drži pažnju slušaoca do kraja. Ideju za temu pesme mi je dala supruga Diana, dok sam joj na jednom od naših putovanja, puštao demo snimke koje sam otpevao na nekom čudnom engleskom. Nakon prvog slušanja rekla je da je pesma moćna i da je asocira na situaciju kada ljudi ne cene ono što imaju nego tek kad to izgube.“ – rekao je Slavko.

„U ogromnoj ponudi domaćih i inostranih izdanja, nadam se da će ovaj album naći svoj put. Kako god bilo, bio je užitak raditi ga, a to je ono zbog čega se bavim muzikom i stihovima.“ – zaključio je Remenarić.

Share This