Mister Hajd – Znaš ko si

R N R records

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Kompleksan muzički materijal je pred nama u 33 minuta i 35 sekundi trajanja svih podugih sedam numera. Potpisniku ovog teksta se dopada što u tekstualnim odabirima uočava – gle čuda?- POEZIJU , fokusiranu u izuzetan čist i neukaljan rokenrol. To se da primetiti već u prvom, uvodnom komadu NEKA SILA. Autor svih tekstova na CD-u ZNAŠ KO SI, koji je objavio urednički pobednički dvojac u sastavu-Predrag Jovanović i Branimir Lokner. Sve tekstove na albumu ZNAŠ KO SI, potpisuje  Aleksandar Filipović,koji je i glavni gitarista i vokal.

Srce tvoje nosim

O da, ja znam ko si

Ti nisi ti

Mi nismo mi

Sastav MISTER HAJD još čine: Nenad Nikolić (bas gitara), Petar Petrović ( bubnjevi, vokal), i Nebojša Božilović na klavijaturama. Odavno nisam sreo i čuo bend poput MISTER HAJD koji u drugom zvučnom komadu vriska i zazvuči poput Bjesova i Zorana Marinkovića Marinka. Samo tu i tad. MISTER HAJD  su svoji i usvirani instrumentalisti! Produkcija je odlična, a za nju su se pobrinuli Nikola Dušmanić & Nebojša Božilović.

Neki ljudi, prazni nesretni

Samo stranci

Ujedaju MISTER HAJD u svojim stihovnim i vokalnim otkidajima. Bravurozan je i dinamičan finiš pesme ZABORAVI.  Muzički ključ je u numerama-kako kod koje- drugačiji! Ima tu i bluza, i buntovnog roka, garažne gitarske paljbe,  kao i začina komercijalnog miljea koji isključivo prija i godi (numera POGLEDAJ U OČI) . Pesme na ostvarenju ZNAŠ KO SI traju rokerskih i radijski neprihvatljivih od po četiri minute , pa skoro do šest minuta trajanja- što govori da je sastav MISTER HAJD okrenut UMETNOSTI, a ne modernim stremljenjima muzičke industrije i kod nas i u svetu.

Bravoruzan, impresivan  album, lak i težak za slušanje u isto vreme!

Share This