Prijavite se za MOBIL DEMO FEST… Svirajte, snimajte i osvojite debi album

 

 

Portal Headliner.rs pokreće jedinstveno i originalno off&online takmičenje autorskih bendova – MOBIL DEMO FEST!

Reč je o takmičenju u kojem mogu da učestvuju svi mladi bendovi i muzičari koji do sada nemaju objavljen muzički materijal.

Takmičenje se sprovodi uz podršku izdavačke kuće PGP RTS.

KONCEPT FESTIVALA

Ovakav koncept festivala, koji povezuje audio i vizuelnu umetnost i istovremeno podstiče kreativnost u njenim različlitim oblicima, do sada nije realizovan na ovim prostorima, a predstavlja originalnu podršku i pruža priliku mladim autorima koji nemaju drugih načina da dođu do takozvanih mainstream medija, odnosno da promovišu svoju umetnost na kvalitetan i profesionalan način.

KONKURS

Bendovi i muzičari imaju jednostavan, ali krativan zadatak – da nam pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom – U JEDNOM KADRU.

Snimci će biti objavljivani na portalu Headliner.rs (preko YouTube kanala) i čitaoci će moći da glasaju za one bendove i spotove koji im se najviše dopadaju, putem countera na samom portalu i lajkova na FB stranici.

Konkurs je otvoren do 10. avgusta 2019.

IZBOR

O najboljim bendovima odlučivaće publika, fanovi bendova i čitaoci portala Headliner.rs, zajedno sa stručnim žirijem koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti.

Za finalni deo takmičenja MOBIL DEMO FEST biće odabrano pet bendova.

Dva benda odrediće žiri, dok će preostale finaliste činiti tri benda koji su dobili najviše glasova publike, od onih koji nisu ušli u izbor žirija.

Publika glasa za ukupan utisak (pesma + spot), dok će žiri dodeliti posebnu nagradu autoru najboljeg spota na festivalu.

FINALE

Finale će biti održano u jednom od beogradskih rock klubova, u kojem će se bendovi uživo predstaviti žiriju i publici.

Tom prilikom biće emitovan i pobednički spot festivala, bez obzira na to da li se grupa našla u finalu ili ne.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova žirija, prisutne publike i lajkova na FB stranici tokom direktnog prenosa na našoj Facebook stranici.

NAGRADE

Pobednički bend dobiće priliku da snimi prvi samostalni autorski album u izdanju PGP RTS, uz medijsku podršku portala Headliner.rs i medijskih prijatelja festivala, portala Novosti.rs i Telegraf.rs , kao i samostalni nastup u jednom od beogradskih rock klubova.

Svih pet bendova koji budu nastupili u finalu biće zastupljeni sa po dve pesme na kompilacijskom izdanju koje će objaviti Headliner.rs.

PROPOZICIJE

Na Festivalu mogu da učestvuju bendovi koji do sada nemaju snimljen album za bilo koju izdavačku kuću.

Bendovi moraju da se predstave autorskom pesmom.

Bendovi svoj spot ne smeju objavljivati na svojim (ni na bilo kojim drugim) stranicama na društvenim mrežama, ili sajtovima, pre nego što oni budu objavljeni na YouTube kanalu portala Headliner.rs.

Spotovi se snimaju isključivo mobilnim telefonom u jednom kadru, korekcije u aplikacijama i računarskim programima su dozvoljene, kao i “podvlačenje” muzičke matrice.

Neće se priznati spotovi snimani u toku nastupa u klubu, ili na festivalu.

Spotove slati putem wetransfera, na e-mail: headliner.rs@gmail.com

Uz spot priložiti:
Kratku biografiju
Fotografiju benda
Ime snimatelja
Model telefona kojim je spot sniman

Share This