Moram pitati Igora(!?I) – Besmislice

Multimedia Music, 2024.

Novosadski bend Moram pitati Igora(!?I) – MPI objavio je digitalno izdanje albuma „Besmislice/Nem tudjak az emberek hogy van Kiki“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Bend Moram pitati Igora(!?I) – MPI je nastao kao revival srednjoškolske sobne atrakcije iz devedesetih, kada je dvojac Zoran Injac – Igor Burić svoje pesme pisao, svirao i snimao, ne baš uvek tim redom, kao svojevrsne mix tapes.

Sad već čuvene „koronarne“ 2020. bendu se priključio Nebojša Arsić sa gitarom. Dušan Nakić je počeo da svira bubnjeve kada je Moram pitati Igora već imao snimljen svoj prvi EP „Elementarna logika“ (2021). Zatim se bendu pridružila i Dina Đilas, prvo kao prateći vokal, a kasnije i kao klavijaturistkinja. Nakon toga, sve je sve više postajalo istorija.

Nizom svirki u Novom Sadu (Boolevar Books, Ujvideki szinhaz), a zatim i u Beogradu (Zappa baza) bend je najavio objavljivanje svog drugog albuma, ovog puta LP. Za tu avanturu pridružio im se i multiinstrumentalista Lav Kovač, koji je u Studiju Kačara u Bukovcu sa MPI svirao, snimao i producirao album „Besmislice/Nem tudjak az emberek hogy van Kiki“.

Od aprila 2024. godine taj album je zvanično izdanje kuće Multimedia Music iz Beograda.

Album „Besmislice/Nem tudjak az emberek hogy van Kiki“ benda Moram pitati Igora(!?I) dostupan je na youtube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Share This