Nastup na Exitu i 5.000 evra: Prijave za HEMI muzičke nagrade traju do kraja sledeće nedelje

 

Foto: promo

 

Prijave za četvrto izdanje HEMI muzičkih nagrada moguće su još do kraja sledeće nedelje, tačnije do 7. januara u 23:59! Ove muzičke nagrade su osmišljene tako da solo izvođačima i bendovima pružaju priliku za razvoj međunarodnih karijera, i to kroz program obuke, umrežavanje, saradnju sa muzičkim ekspertima i turneju po vodećim festivalima i konferencijama širom Evrope.

Inicijator i organizator nagrada je HEMI (Hub for Exchange of Music Innovation), evropska inicijativa čiji je cilj podrška umetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Predstavnik Srbije i partner u HEMI projektu je EXIT Fondacija.

Čak 27 izvođača i bendova iz devet evropskih zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenije) biće selektovani u prvoj fazi HEMI muzičkih nagrada 2024.

Devet finalista proći će u drugu fazu i na taj način dobiti priliku za personalizovanu podršku međunarodnih stručnjaka iz muzičke industrije, uz podršku u promovisanju i turneju na deset vodećih festivala i muzičkih konferencija širom Evrope, među kojima su: Athens Music Week (Grčka), BUSH (Mađarska), EXIT festival (Srbija), Mastering the Music Business (Rumunija), MENT Ljubljana (Slovenija), PIN (Severna Makedonija), Reconnect (Češka), Tak Brzmi Miasto (Poljska), Tallin Music Week (Estonija) i Wianki festival (Poljska).

Pobednik će biti izabran na osnovu evaluacionih aktivnosti i broja ostvarenih nastupa u drugoj fazi HEMI nagrada, a uz to će dobiti i 5.000 evra za pokrivanje troškova sadržaja i promocije, kao i svih troškova za nastup na velikom evropskom muzičkom festivalu – našem Exitu! Prošle godine na Visa Fusion bini nastupili su finalisti ovih muzičkih nagrada – badfocus (Češka), Dina Jashari (Severna Makedonija), Manna (Estonija) i K not K (Rumunija).

Za selekciju prijavljenih kandidata zadužen je nezavisni internacionalni žiri koji čini 27 članova, među kojima su stručnjaci iz muzičke industrije, organizatori festivala, promoteri, menadžeri klubova, kancelarije za muzički eksport i muzički novinari iz HEMI zemalja.

Kandidati moraju da budu solo izvođači ili bendovi, da imaju više od 18 godina i žive u jednoj od navedenih HEMI zemalja. Rok za prijavu je nedelja, 7. januar 2024, u 23:59. U obzir dolazi bilo koji muzički žanr i prijava je besplatna. Prijave su moguće na sajtu HEMI Music Hub-a, gde se može naći i više informacija i detalji o procesu selekcije.

27.12.2023.

Share This