„Ne znam ko sam“,  prva pesma i spot najmlađeg autorskog rok bend regiona

 

 Foto: promo

Valjevski tinejdžerski autorski rok sastav UNDERFORCE ove sedmice predstaviće svoj prvi singl „Ne znam ko sam“, kojim najavljuju debi album za PGP RTS. Nakon radijske premijere pesme u četvrtak i petak na RB202 i RB1, uslediće i premijera video spota za ovu pesmu- zakazana za nedelju 2. maj.

Članovi benda „Underforce“ su: Danilo Petrović (16, vokal, gitara), Mihailo Milošević (16, vokal, bas gitara) i Petar Ružičić (15, bubnjevi i perkusije).

Kao prvi singl sa debi albuma „Protiv vremena“ koji će uskoro biti objavljen (PGP RTS), izabrana je numera „Ne znam ko sam“, za koju je snimljen i video spot.

Radijske premijere pesme „Ne znam ko sam“ grupe „Underforce“ zakazane su za četvrtak na Radio Beogradu 202 (20.30h, emisija „Slušaj vamo“) i u petak, emisija „Pop karusel“ Prvog programa Radio Beograda.

Televizijska premijera pesme i spota“Ne znam ko sam“,  biće u nedelju 2. maja u Jutarnjem programu RTS- a, nakon čega sledi i Youtube premijera- zakazana za 14:00 časova u nedelju.

Debi album benda „Underforce“, najmlađeg autorskog rok sastava u Srbiji, nosiće naziv „Protiv vremena“.

 

Foto: promo

„Underforce“ : „Za zvuk, muziku na debi albumu bili smo inspirisani bendovima poput Metallice, Ac/Dc-a, Avenged Sevenfold- a, Slipknot- a… To je muzika koju smo slušali i pravac koji nas najviše stvaralački motiviše. Tekstualno, pesme su inspirisane trenutnom situacijom u svetu, odrastanjem (i svim, što ta životna faza donosi i odnosi)  i problemima mladih u digitalnoj eri…“

Na ovo novo izdanje najstariji diskograf na Balkanu, PGP RTS,  gleda sa posebnom pažnjom, imajući u vidu da se radi o nesvakidašnjem izvođačkom i autorskom osveženju, koje ima izvanredne potencijale u ovom muzičkom žanru.

 

Foto: promo

O bendu Underforce

Bend je nastao 2018. godine pod imenom „Vatreni Prsten“ i pod tim nazivom su se pojavili na značajnim autorskim festivalima. Tri autorske pesme napravili su godinu dana kasnije i prijavili se na “Beogradski Autorski Rok Festival” (BARF).  Sa 13 godina, koliko su članovi u tom trenutku imali, osvojili su mnogobrojne simpatije publike i žirija i osvojili drugu nagradu na tom festivalu. Već tada su ih zapazili mnogi muzičari, producenti i kritičari koji su ih, oduševljeni kvalitetom pesama i njihovim živim nastupom-  podržali u daljem radu.

Posle BARF-a su se takmičili i na festivalu “Festov Demo Fest” i stigli do velikog finala koje nažalost, zbog pandemije nije bilo ni održano.  Učestvovali su i na Headlinerovom „Mobil Music Festu“ i takođe stigli do finala, osvojili lepe nagrade.

Mnogi veliki i mali bendovi u Srbiji i regionu su oduševljeni njihovim nastupom i pesmama.

Momci iz benda Underforce su i odlični đaci. Njihovo interesovanje za muziku je, iako na nivou hobija, osvojilo je podršku i pohvale relevantnih  domaćih muzičkih stručnjaka.

Podržava ih i Valjevska gimnazija kao i gradonačelnik Valjeva  -“kao jedinstven tim mladih ljudi, koji na pravi način da predstavljaju svoj grad kroz stvaralaštvo, koncerte i muzičke spotove ali su i dobri uzori  svojoj i mlađim generacijama.“

„Underforce“ su pandemijsku 2020. godinu su iskoristili za stvaranje novih pesama. Nakon tri  numere na engleskom jeziku, poslušali su sugestije i napisali još pet pesama na maternjem jeziku. Ubrzo su ušli i u tonski studio i snimili kompletan autorski album  „Protiv vremena“ sa osam pesama.

28.04.2021.

Share This