Nemesis – Embrace Reality

Grom Records, 2024.

Petočlani ženski melodični death metal bend Nemesis iz Beograda, osnovan je krajem 2013. godine i počinje sa radom svirajući obrade pesama bendova kao što su Arch Enemy, Kreator, Pantera i Death.

Bend se 2016. godine u potpunosti okreće autorskom radu i izdaje svoj prvi singl pod nazivom „Vengeance”, posle koga je usledilo još pesama i videa objavljenih na YouTube-u. Nemesis izdaje svoj debi album „The war is on” 2019. pod izdavačkom kućom Grom Records. Album sadrži 10 pesama koje su naišle na odlične reakcije publike, kako domaće tako i publike na međunarodnom nivou.

U februaru 2021. bend objavljuje singl “The Scales of Fate” kojim najavljuje svoj drugi album pod nazivom „Embrace Reality”. Album je objavljen 26. januara 2024. godine i sadrži 8 pesama: 7 neobjavljenih, novih numera i singl „The Scales of Fate“ kao bonus pesmu. Grom Records, underground izdavačka kuća iz Novog Sada i ovog puta potpisuje izdavaštvo albuma. Album je snimljen i produciran u saradnji sa Lukom Matkovićem u Citadela Sound Production studiju. Samo snimanje je finansijski podržano od SOKOJ-a (Organizacija muzičkih autora Srbije), dok vizuelna rešenja potpisuje srpska umetnica Tea Jagodić. Nemesis veruje da ovaj album pokazuje njihov muzički napredak i da predstavlja stari identitet benda, ali u boljoj i nešto brutalnijoj formi.

Imali su priliku da nastupaju na svim većim festivalima u Srbiji kao što su Exit festival, Arsenal Fest, Belgrade Beerfest i Beergarden festival, a takođe osvojile su drugo mesto na Bunt Rok Festivalu koji se emituje na nacionalnoj televiziji Srbije.

Nastupale su i na mnogobrojnim međunarodnim festivalima među kojima su Hills of Rock u Bugarskoj, Revolution festival, Gugulan Rock festival, Rockstadt Extreme festival u Rumuniji i Carnival of Evil festival održan na Malti. Takođe, imale su priliku da budu predgrupa bendovima Bullet For My Valentine, Thy Art is Murder, Nervosa, a na Main Stage-u Exit festivala su nastupale kao predgrupa bendu Sabaton.

Svoju muziku opisuju kao sirovu, energičnu, privlačnu, ali i brutalnu. Članice benda su: Sanja Nakovski (ex-Drča) – vokal, Aleksandra Petrović – gitara, Tijana Milivojević – gitara, Biljana Sovilj – bas gitara i Selena Simić – bubnjevi.

Share This