Novi intervju u nizu kao najava Belgrade Mosh fest 2024 – Fractured HC

 

Foto: promo

Bližimo se Belgrade Mosh Festu. Pripreme se bliže kraju. Desetog februara ćemo imati priliku da čujemo i bend Fractured HC, novu silu koja dolazi iz Vrbasa da pokori svet!

Može se reći da ste najmlađi bend na Mosh festivalu i ako skoro svi članovi benda imaju veliko iskustvo na bini. Šta jednom relativno novom bendu donosi ovakav fest?

Pre svega hvala što ste nas pozvali i što se interesujete za našu underground scenu. Da, kao što ste rekli ovo je ekipa koja dolazi iz različitih bendova i zajedno iza sebe imamo ogroman broj koncerata u nekim drugim žanrovima i bendovima. Ali naravno svaki početak je težak i najbitnije je što pre zasvirati sa najbitnijim bendovima tog žanra na sceni, zato je ovaj festival za nas veoma bitan. Najavljeni su bendovi sa vise od 10 godina iskustva na hardcore sceni i svakako nam je drago što smo mesec dana nakon nastanka benda dobili priliku i poziv da sviramo sa našim hc veteranima.

Fractured HC, foto: promo

Ono što mi vidimo jesu pesme, spotovi, svirke… Svi znamo da iza toga stoji gomilu kako lepih stvari poput druženja tako i nekih manje lepih stvari. Šta vam je najdraže a šta najmanje drago u vezi svega kroz šta bend mora da prođe na svom putu?

Svakako ono što bi izdvojili kao najdraže jesu koncerti i ono što se dešava pre i posle. A to su svakako nova poznastva, sviranje naših pesama publici, putovanja, druženja, koncerti, šutke, sprdnja sa ljudima nakon koncerta. Takođe probe, pravljenje materijala, snimanje tog novog materijala itd. Ono što bi izdvojili kao nešto što je svakom (ili barem većini) bendu mukotrpno jeste birokratija. Organizovanje koncerata (svi znamo kako to ponekad ume da se iskomplikuje), kompletan marketing i pravljenje planova za promociju materijala, kao i kasnije reklamiranje tog materijala. Ipak, po nama najgore nešto kroz šta veliki broj bendova prolazi jesu izmene u sastavu benda, koje za posledicu nose adaptiranje na novog člana koji može biti bolji, ali može biti i mnogo gori kao i uspostavljanje ponovnog balansa u bendu što takođe ume da bude izazovno.

Poslednjih nedelja ste aktivni izbacili ste dve autorske pesme, da li one možda najavljuju album?

Tako je, u poslednjih par nedelja izbacili smo dva singla. Jedan je bio lyric video (This Hell Is Mine) dok je drugi (Hard To Kill) ispao vise kao vizualizer. U planu nam je da izbacimo još dva spota koji su u pripremi do kraja februara i time kompletiramo prvi EP (Pure Violence). Odmah nakon toga nastavljamo da izbacujemo pesme za drugi EP po istom principu, iz marketinških razloga, a i praktičnih. Ljudima je lakše da pamte po jednu pesmu, nego ceo album ili EP, usput da mogu i da gledaju da se nešto tu vizuelno dešava. Album je svakako planiran za kraj ove godine ili početak sledeće kada realizujemo sve planove vezane za promociju oba EPa, letnje turneje i ostalih koncerata koje ćemo svirati do kraja godine.

Završna reč je svakako vaša. Pošaljite neku poruku našim čitaocima.

Poruka za čitaoce? Slušaj mamu i hardcore.

Share This