Održano finale četvrtog Mobil Music Festa, svi su pobednici, a pobedio – Promonael

 

Foto: Aleksandra Ignjatović

Bendovi su vežbali, svirali i snimali svoje spotove u jednom kadru, a žiri i publika su, zajedničkim snagama, odabrali pet najboljih koji su nastupili u finalu ovogodišnjeg, četvrtog po redu, Mobil Music Festa, održanog u beogradskom klubu Black George.

Žiri, koji su činili Marija M. Karan, predstavnik portala Headliner koja je i sjajno vodila program, Rodoljub Stojanović, vlasnik i direktor diskografske kuće Multimedia Music, rok novinarka Jadranka Janković, Olga Kepčija sa Radija 202, Katarina Popović sa Rock radija i Marko Narančić, kao predstavnik pobedničkog benda MMF#2 Sanitarium, našao se pred velikim izazovom – kako odabrati pobednika?

Svi takmičari imali su taman dovoljno vremena da se pred publikom, na bini, pokažu i predstave sa tri autorske pesme.

Led je probio sastav iz Vršca – Kamikaze. Publiku su uhvatili nespremnu, počevši veče veoma energičnim, “tvrdim” zvukom i postavivši lestvicu veoma visoko. Neke od njihovih pesama su “Bes” i “Depresija”. Besni su bili sigurno, a depresiju bi verovatno svojom muzikom mogli da izleče.

Drugi po redu nastupio je bend Karakondžule iz Aranđelovca, koji se istakao zanimljivim bas linijama.

Foto: Aleksandra Ignjatović

Pesma koja je izazvala najbolje reakcije kod publike bila je “Lov na ljude”, a oni su krenuli u lov na debitantski album, koji osvaja pobednik ovog festivala. Da drže do sebe videlo se i po njihovom stilu – imali su vrlo zanimljive odevne kombinacije, zaokružene majicama sa logom benda.

Lazar Radulović, momak iz Podgorice, koji se predstavio pod pseudonimom Polimistik, našao se u sredini. Imali smo priliku da čujemo pesme “Goriš”, “Kao da si tu” i “Samo drži me”, koje je odsvirao sam, na akustičnoj gitari. Potpuno je zavladao scenom i prostorom, a publika je istinski uživala u kratkom predahu od distorzija.

Pauza je, ipak, trajala kratko, te su se pedale, električne gitare i bubnjevi vrlo brzo vratili na scenu, zajedno sa sastavom Promonael iz Bačkog Petrovca. Za vreme njihovog nastupa publika je bila najenergičnija, uhvativši dobru energiju sa bine. Karakteriše ih kombinacija mnogih žanrova unutar samo jedne pesme, fantastična usviranost i savršeno uklopljeni prelazi sa jednog na drugi, potpuno drugačiji deo pesme.

Veče je zatvorio bed Red Danger, koji u svom sastavu ima članove iz Negotina i Beograda, ali i jedini ženski vokal na četvrtom izdanju Mobil Music Festa. Pevačica Tamara zračila je svojom energijom na bini, a takmičarski deo završen je kako i dolikuje – uz ovacije.

Dok je žiri donosio svoju, zaista veoma tešku odluku, u revijalnom delu nastupili su bivši pobednici, sada već vlasnici prvog albuma “Udarac glavom” – bend Sanitarium.

Već neko vreme pravi miljenici publike, bilo je jasno da, koliko god pesama odsviraju, neće biti dovoljno. Ali, red je stigao na proglašenje pobednika…

Foto: Aleksandra Ignjatović

Aleksandar i Aleksandra Ignjatović predstavnici portala Headliner, zajedničkim snagama proglasili su da je ovogodišnji pobednik bend Promonael, koji je ovom pobedom “osvojio” snimanje debi albuma za Multimedia Music.

Ipak, to nije bilo sve. Ubrzo se proglašenju pridružio i Rodoljub Stojanović, koji je objavio da – nije gotovo sa nagradama. Naime, žiri je odlučio da ove godine dodeli još jednu nagradu, snimanje EP izdanja za Multimedia Music, a ova nagrada pripala je bendu Red Danger.

U klubu Black George atmosfera nila prava rokerska, da su bendovi svesrdno podržavali jedni druge, uz poruku – svirajte, snimajte i osvojite album. A tako će, bez dileme, biti i na narednom, jubilarnom Mobil Music Festu.

Do tada, jedva čekamo album benda Lisilo, pobednika MMF#3, kao i da Promonael uđe u studio i snimi svoj diskografski debi.

Share This