Osnivač Massive Attacka na osmom Kontaktu

 

Ilustracija: Dejan Marić, dizajn: Vuk Popadić

Pravo iz Bristola na Kontakt konferenciju, showcase i festival stiže osnivač Massive Attacka, rodonačelnik trip-hop žanra – Daddy G.

Na samom otvaranju Kontakta, 21. marta, Daddy G će u Dorćol Platzu svojim DJ setom pokazati zašto važi za jednog od glavnih reformatora savremene muzike. Grant Maršal, kako je njegovo pravo ime, postao je simbol bristolske muzičke scene još početkom ’80-tih kao deo The Wild Bunch sound systema u kojem se i susreo sa još dva kasnija člana Massive Attacka. U istoj ekipi su bili i Robert Del Naja i Endru Vouls.

Prava popkulturna istorija, koja je planetarni muzički svet okrenula naglavačke, desila se po razilasku The Wild Buncha, a kada je ova trojka (Del Naja, Vouls i Maršal) formirala Massive Attack.

Daddy G ne nastupa često, posebno ne poslednjih godina, a tek ne u našim krajevima. Zahvaljujući saradnji British Councila i Kontakta, ekskluzivni deo revijalnog muzičkog programa naše najvažnije muzičke konferencije uveličaće upravo Daddy G svojim prisustvom i setom.

Ulaznice po ceni od 1500 dinara dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na tickets.rs

Kontakt konferencija, showcase i festival održaće se osmi put u Beogradu. #Kontakt24 očekuje nas od 21. do 24. marta 2024. u organizaciji producentske kuće “Kontakt konferencija“ i promoterske kuće Odličan Hrčak. #Kontakt24 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa.

Novo izdanje Kontakta obeležiće koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave.

Share This