Otvoren konkurs za Bunt rok festival 2024, traje do 8. februara

 

Foto: promo

Od danas, 26. decembra 2023- otvoren je Javni konkurs za osmi Bunt rok festival – takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora, koje organizuju Radio- televizija Srbije i emisija “Bunt”.

Sve do 8. februara 2024. godine, svi zainteresovani mogu poslati pesmu (u trajanju do četiri minuta), tekst pesme, biografiju i fotografije benda na imejl adresu: buntrokfestival@gmail.com ili poštom, adresa: Radio-televizije Srbije (RTS, ul. Takovska br. 10, 11000 Beograd, sa naznakom: “Bunt Rok Festival 2024”).

Sve informacije o Pravilniku i Uslovima konkursa, objavljene su na sajtu RTS-a.

“Bunt rok festival” je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Tokom dosadašnjih sedam izdanja ovog svojevrsnog nacionalnog projekta, kroz proces je prošlo 1000 autora i bendova iz cele Srbije, a njih 180 je dobilo priliku da nastupi na sceni i predstavi se najširem auditorijumu.

Kao i prethodnih godina, nagradni fond takmičenja „Bunt Rok Festival“ RTS- a čine brojne i izuzetno vredne nagrade- od novčanih, preko robnih, do muzičkih….

Pobednici će, po tradiciji, nakon multimedijske afirmacije na programima i platformama medijskog sistema Radio-televizije Srbije , osim titule pobednika festivala, dobiti i šansu i da nastupe na najznačajnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu.

Prethodno, spektakularno finale sedmog Bunt rok festivala, u godini kada je televizijska rok emisija „Bunt“ (iz koje je festival nastao) obeležila neverovatnih i u evropskim razmerama nedostižnih- 20 godina trajanja u kontinuitetu -otvorilo je sasvim novo poglavlje ovog nesvakidašnjeg nacionalnog projekta RTS- a, koji je nedvosmisleno i vrlo transparentno posvećen konkretnoj, multidisciplinarnoj podršci i medijskoj afirmaciji demo bendova i autora.

Branka Glavonjić/Foto: Gordan Jović

Branka Glavonjić, autorka Bunt Rok festivala i emisije „Bunt“: „Pozivamo mlade i nove rok bendove i autore da se prijave: pripremite svoje biografije, fotografije i pesmu u trajanju do 4 minuta i pošaljite nam sve to imejlom ili poštom. Pravilnik i uslove Konkursa pročitajte na sajtu RTS-a (Konkursi 2023). Bunt Rok Festival je tokom godina izborio status značajne platforme za afirmaciju i razvoj naše muzičke scene jer doprinosi većoj medijskoj prisutnosti/zastupljenosti novih generacija koje poseduju autorski potencijal. Naročito je danas izuzetno važno biti drugačiji i naša misija je da i dalje podržavamo rad autora koji su autentični i različiti u odnosu na ono što muzička scena u Srbiji trenutno nudi. Konkurs za prijave takmičara 8. Bunt rok festivala RTS-a je otvoren, vaše prijave i pesme očekujemo- prijavite se!“

Share This