Otvoren konkurs za učešće demo bendova na 57. Zaječarskoj gitarijadi

 

Foto: promo

Organizatori ovogodišnje Zaječarske gitarijade (koja će biti održana od 29. do 31. avgusta) raspisali su konkurs za učešće demo bendova, a pravo da se prijave imaju svi oni koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje.

Prijave za učešće na Konkursu podnose se isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade.

Uz obrazac prijave neophodno je priložiti:

– Snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc),

– Tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg).

Foto: Bojan Nikolić Zvezdanac

Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na YouTube kanalu Gitarijade. Nepotpune i neblagovremeno poslate prijave, kao i prijave koje nisu u skladu sa uslovima Konkursa, neće biti razmatrane.

Prijave za učešće na Konkursu podnose se najkasnije do 22. jula. Organizator Gitarijade zadržava pravo produženja roka za prijavu. Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove konkursa biće objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade.

Među prijavljenim bendovima koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa izvršiće se izbor 10 bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala 29. i 30. avgusta, dok će se finale održati 31. avgusta 2024. godine.

Izbor bendova izvršiće Stručni žiri od tri člana koji će obrazovati organizator Gitarijade.

Napomena: Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja Gitarijade snosiće organizator.

Share This