Bendu pevača Zorana Kostića Caneta i gitariste Nebojše Antonijevića Antona biće ovo u karijeri treći samostalni koncert na Tašmajdanu, gde su bili 1996. i dve decenije kasnije, 2016. godine, kada je slogan bio “Taš je naš”.

Prethodni veliki beogradskih koncert “Brejkersa” bio je 2019. godine u Hali sportova.

“Partibrejkers” su na zvaničnoj fejsbuk strani postavili vizual svog prvog velikog koncerta u Beogradu od početka pandemije Kovid-19, na kome je slogan: “Dobro došli”.

Inače, Kostićev tadašnja grupa “Radnička kontrola” svirala je pre četiri decenije, u septembru 1981. godine na stadionu Tašmajdan, na dvodnevnoj smotri novotalasanih bendova ABRS. Nastup “Radničke kontrole” je bio prekinut zbog Canetovog provociranja publike, a njegovo ponašanje je izazavalo i moralno političke rasprave u novinama. “Radnička kontrola” se ubrzo raspala, a “Partibrejkers” su osnovani u avgustu 1982. godine.

Od sirovog i bučnog debija “Partibrejkers” (1985), sa pesama poput “Hiljadu godina” , “Ulični hodač” i “Ona živi na brdu”, preko sledeća dva albuma na kojima su zabeleženi “Put”, “Prsten”, “Kreni prema meni” i “Ono što pokušavam sad”, “Partibrejkers” su se nametnuli kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena jugoslovenske i srpske rok scene.

Prepoznatljiv po Kostićevoj posebnoj boji glasa i načinu pevanja, njegovim stihovima ispunjenim uličnom i životnom mudrošću, kao i bluzičnom gitarom Antonijevića, bend je objavio i albume “Kiselo i slatko” (1994), “Ledeno doba” (1997), “Gramzivost i pohjlepa” (2002), “Sloboda ili ništa” (2007) i “Sirotinjsko carstvo” (2015).