Peta Velikogradištanska gitarijada!

 

Foto: promo

Velikogradištanska gitarijada 0vim putem poziva mlade i neafirmisane bendove da popune prijavu koja se nalazi na sajtu http://www.gitarijadavg.com/prijava/

Konkurs je otvoren do 9. avgusta. Kao i svake godine do sada, takmičarski bendovi uživaju najveću pažnju organizatora. S’ obzirom da sam festival dostiže viši nivo u odnosu na predhodne, poboljšavaju se i uslovi za dobru prezentaciju mladih i neafirmisanih bendova. Takmičari će imati prilike da se predstave sa tri autorske numere, snimiće se promocije benda koja će se prikazivati pre samog nastupa benda. Za sve takmičarske bendove planirani su pokloni u vidu zahvalnica, majica, bonova za hranu i piće, trzalica, palica i još ponešto.

Nagrade su:

Prvo mesto: 50.000 din.

Drugo mesto: 30.000 din.

Treće mesto: 20.000 din.

Najbolji gitarista takmičarskog dela poneće titulu najboljeg gitariste Pete Velikogradištanske gitarijade kao i električnu gitaru koja je dar naših pokrovitelja.

Ovogodišnja gitarijada održaće se od 19. do 21. avgusta na letnjoj pozornici u gradskom parku. U sklopu manifestacije “Nedelje roka” koja počinje 16. avgusta, u gradskoj biblioteci održaće se nekoliko propratnih programa, među kojima su promocija knjige Muharema Bazdulja i Boška Ćirkovića Škaba, kao i tribina o pank kulturi. Tribina će se uživo prenositi na led ekranu koji će biti postavljen pored bine na kojoj ce se, po završetku tribine, otvoriti peta Velikogradištanska gitarijada uz nastup lokalnog benda “Nikolas Boleslavski i Ljubazni Leševi”, kao i bendova “Miša Mašina i Maštrakala” iz Beograda, “Drink Or Die” iz Zrenjanina, “Lagana Sreda” iz Beograda i “Planet Karavan” iz Smedereva.

U petak gitarijadu otvara pobednik četvrte Gitarijade, bend “Sickter” iz Negotina. Posle nastupa takmičara publici će se predstaviti u revijalnom delu bendovi “Koalicioni Sporazum” iz Gornjeg Milanovca, “NBG” iz Beograda i “SMF” iz Beograda.

Prve takmičarske večeri žiri će doneti odluku koja dva benda su ostavili najveći utisak i njima će biti obezbeđen smeštaj u apartmanu, kako bi bili prisutni sutrašnjoj dodeli nagrada.

U subotu, program će otvoriti bend “Mutant Urban Dance Ansambl” iz Novog Sada, a posle drugog takmičarskog dela, žiri će se povući na većanje, a publici će se predstaviti “Deca Loših Muzičara” iz Beograda. Nakon toga voditelj programa proglasiće pobednike, kao i ko je poneo titulu najboljeg gitariste Velikogradištanske gitarijade, nakon čega će se pobednik ponovo predstaviti publici pobedničkim repertoarom. Muzički program se završava nastupom benda “SAŠA NOVAK & FRIENDS”.

Share This