Pol Makartni se nije umorio ni pola veka od raspada “Bitlsa”: Muzička legenda sprema prvi mjuzikl

 

 

Bivši član “Bitlsa”, muzičar Pol Makartni saopštio je da radi na svom prvom mjuziklu i da je trenutno u završnoj fazi pisanja pesama za muzičku pozorišnu adaptaciju filma Frenka Kapre iz 1946. “Divan život” čija se premijera očekuje krajem 2020.

Makartni, dobitnik 18 Gremi nagrada, muziku i tekst za ovaj mjuzikl piše zajedno sa britanskim dramaturgom Li Halom, koji je napisao scenario za film “Billy Elliot”, a takođe je i autor biografskog filmskog blokbastera o Eltonu Džonu “Rocketman”.

– Nikada me nije posebno privlačilo pisanje mjuzikla, ali nakon što sam popričao s Lijem, nekako mi se učinilo da bi to moglo biti zanimljivo i zabavno. ‘Divan život’ je univerzalna priča s kojom se svi možemo poistovetiti – naveo je u saopštenju Makartni.

Film “Divan život”, sa Džejmsom Stjuartom u glavnoj ulozi čoveka kog je napustila sreća te ga, na sam Božić, od samoubistva spasava anđeo čuvar, postao je jedan od najpoznatijih i najemitovanijih filmova svih vremena i obožavani božićni klasik.

Pol Makartni je već napisao sedam pesama za ovaj mjuzikl.

Od raspada “Bitlsa” 1970. objavio je više od 25 studijskih albuma, uključujući pet albuma originalne klasične muzike, a zajedno sa Džonom Lenonom, potpisuje neke od najpoznatijih i najdugovečnijih pesama u istoriji pop muzike.

Prošlog vikenda, Makartni (77) je završio američki deo svoje poslednje turneje.

20.07.2019.

Izvor: www.telegraf.rs

Share This