Poznati izvođači Lake Festa 2019

 

 

Ovogodišnje deveto izdanje Lake festa održaće se od 8. do 10. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću, saopštili su organizatori na pres konferenciji koja je održana u Montenegro caffe pubu u Podgorici.

Direktor festivala, Peđa Zečević, u društvu predstavnika generalnih sponzora festivala, Natalije Milić iz Pivare “Trebjesa”, Eleonore Albijanić iz Elektroprivrede Crne Gore, Sonje Nikčević, potpredsednice opštine Nikšić i Slavice Grgurević, TO Nikšić saopštio je kompletan line-up festivala.

U četvrtak  8. avgusta sviraće: Akademia, Stereo banana, TBF, Željko Bebek, Dog eat dog i Nikola Vranjković.

Idući dan, u petak 9. avgusta nastupaju: Off duty, Killo killo banda, Ibrica Jusić, Bombaj Štampa, Punkreas i Prti bee gee.

Poslednji dan, u subotu 10. avgusta, nastupiće: Aklea Neon, Kolja i Grobovlasnici, Artan lili, Kerber, Najda I SMAK tribute i Love hunters

“Opština Nikšić prepoznaje značaj ove izuzetne manifestacije podrži Lake fest, koja već devet godina okuplja vrlo značajna imena crnogorske i regionalne scene, i podržavaovaj festival kao vrlo važnu manifestaciju koja je postal jedan od zaštitnih znakova grada”, rekla je Sonja Nikčević, potpredsjednica opštine Nikšić.

Pivara “Trebjesa”, sponzor od samog početka Lake festa i ove godine će u okviru festivala organizovati društveno odgovorne aktivnosti.

“Već devet godina nikšićko pivo kao zvanično pivo festival prati i podržava Lake fest što dovoljno govori o povjerenju i partnerskom odnosu koje imamo sa organizatorima Lake festa. I ove godine ćemo kreirati i realizovati ekološke akcije Rock and Recycle i Eco chek point na što smo naročito ponosni, s obzirom na to da je prošle godine tokom festivala prikupljeno oko 30.000 hiljada plastičnih čaša od kojih je napravljena i skulptura pastrmke koja će krasiti ovogodišnji prostor festivala”, izjavila je Natalija Milić. U nastavku je Milić dodala da će i ove godine biti obezbeđen organizovan prevoz za sve posetioce festivala po pristupačnim cenama.

Elektroprivreda Crne Gore je kao i ranijih godina ustupila prostor oko Krupačkog jezera, kao i uložila značajna finansijska sredstva za organizaciju ovogodišnjeg festivala.

“Obzirom na tu činjenicu mi se osjećamo ne samo kao sponzori već i kao domaćini ”, rekla je je Eleonora Albijanić u ime Elektroprivrede Crne Gore.

Slavica Grgurević je u ime TO Nikšić istakla da je Lake fest od prvog dana pokazao ozbiljnost i počeo dovoditi svake godine sve više posjetilaca i time postao glavna turistička ponuda grada: “Radi se o manifestaciji koja je postala možda i najznačajniji brend Nikšića i mi iz TO prepoznajemo njen značaj i pokušavamo ispratiti i podržati”.

Direktor festivala, Peđa Zečević, podsetio je da je do sada Lake fest posetilo više od 190000 posetilaca, a u programima festivala učestvovalo je više od 160 izvođača iz Crne Gore, regiona i inostranstva.

“Lake fest svake godine sem muzičkog dijela posebnu pažnju poklanja kampu koji bez sumnje nosi epitet najvećeg festivalskog kampa na prostoru EX-YU. Poznata je i naša ekološka orijentacija, čijim programima je posvećeno mnogo vremena i sredstava i s pravom je Lake fest prvi zeleni festival u Crnoj Gori i kao takav prepoznat u regionu, ali od strane UNDP-a, sa kojim sarađujemo već nekoliko godina. Imamo i sjajnu saradnju sa RTV Nikšić pa će i ove godine biti realizovan direktan prenos sve tri noći festival”, rekao je Zečević.

Cena karte ostaje nepromenjena i ona iznosi 10€ za jedno veče i 25€ za tri večeri. Kao i prethodnih godina i ove godine će biti organizovan besplatan prostor za kamp. Pored glavne bine biće organizovana i mala bina u kampu. Generalni sponzori LAKE FEST-a su Pivara “Trebjesa” Nikšić, Elektroprivreda Crne Gore, opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija.

Share This