Adastra objavili spot za “Tanki zid”

 

Foto: youtube

„Tanki zid“ naziv je i nove pesme grupe Adastra koja je inspirisana upravo rastućim brojem kaznenih dela vezanih za nasilje nad ženama. Autori muzike i teksta su frontmen Adastre Jeronim S. Marić i Zoran Brajević.

I ove godine 22. septembra obeležava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, ponovo sa tendencijom rasta kojim ovakva vrsta nasilja postaje gorući problem ne samo u Hrvatskoj, nego i u celom svetu.

U Hrvatskoj je u 2020. godini u kaznenim delima nasilja u porodici stradalo ukupno 5960 osoba. Od tog broja 4506 je žena, što je povećanje od 23,7% u odnosu na 2019. godinu. 14 žena je izgubilo život.

Ni jedan oblik nasilja se ne sme tolerisati i zapravo je veoma tanak zid između tolerancije i nasilja.

Autor spota je takođe Jeronim koji o svemu kaže: “Hteli smo pesmom i spotom ukazati ljudima da je zabeležen veliki porast nasilja nad ženama i da nasilnike ne smemo tolerisati nego prijavljivati. Odabrali smo upravo ovaj trenutak kako bismo obeležili Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.”

Glumci u spotu su Ana Lončarić i Mihael Novosel, a sve je kao i sama pesma snimljeno i montirano u Alom studiju u Zagrebu.

Ako ste zatvorili oči pred nasiljem, onda ste i sami saučesnici tog istog nasilja. Zato, nemojte da tolerišete ono što nije za tolerisanje. Borimo se svi zajedno protiv svakog oblika nasilja, pogotovo nasilja nad ženama i uopšteno nasilja u porodici.

Share This