Bane Jelić ekranizovao “Key Of Life”

 

Četiri godine nakon objavljivanja osmog studijskog albuma “East – West”, jednog od najvećih srpskih gitarskih heroja Baneta Jelića, u produkciji najstarijeg srpskog nezavisnog izdavača “Take It Or Leave It Records”, sa njega je danas u javnost pušten novi video singl načinjen za pesmu “Key Of Life (Ključ života)”.

Sam autor, koji je ovu pesmu snimio sa Milanom Đurđevićem (Neverne Bebe) na klavijaturama i Vladimirom Ružičićem za bubnjevima, u samo nekoliko reči, možda šturo ali vrlo eksplicitno objašnjava ovo svoje delo: “Postoje tri poruke spota – večne vrednosti, značaj porodice i ne dozvolite da nas zaključaju.”

Spot za ovu temu delo je Vladimira Ivanovića.

Bane Jelić rođen je u Beogradu. Od mladosti je bio očaran instrumentima i muzikom. Prvi bend osnovao je sa 12 godina – The Flying Cans. Sledeće godine (1980.), pristupa heavy metal bendu Apocalypse. Bane je u profesionalce otišao sa bendom Magično oko (1984.). Mnogo kasnije, priključio se bendu Peđa The Boys. Godine 1989. se priključio bendu Viktorija i tu provodi tri i po godine (njegove su pesme – “Rat i mir” i “Od Splita do Beograda”). Godine 1993., zajedno sa Milanom i Vladanom Đurđevićem i Čedom Macurom, osnovao je Neverne bebe. Godine 1999., priključio se grupi Osvajači. Tokom Real Illusions Tour (2005.), Steve Vai je nastupio u SKC, Beograd. Pozvao je Baneta Jelića da mu se pridruži i imali su nezaboravni zajednički momenat ukrštanja gitara – jam session na pesmu “My Guitar Wants to Kill Your Mama”.

Album “East – west” dostupan je na CD formatu, kao i na svim relevantnim digitalnim pratformama: iTunesAmazonGoogle Play SpotifyDeezer.

Share This