Bend Abharis objavio spot za pesmu Assassination

 

Foto: promo

Po prvi put na svim striming platformama bend Abharis za širu javnost otvara ceo album “Assassination”, koji čini osam moćnih pesama na engleskom jeziku. Ovaj dvojac ujedno predstavlja i svoj prvi spot za istoimenu pesmu, koji je dostupan na YouTube kanalu benda.

Srpski muzičari Đorđe Petrović i Branislav Miletić 2019. godine pokrenuli su zajednički projekat, bend Abharis. Sve je počelo kao druženje između dva prijatelja, a onda se oko njih okupila njihova prva publika i usledile su prve uspešne žive svirke!

Vreme BIGZ-a davno je prošlo, ali sećanje na nastanak prve muzike Abharis benda ostaće zauvek urezano u njegovim zidovima.

Nemanja Popović se potpisuje na ostvarenju kao producent i inženjer zvuka, Branislav Miletić je zapisao ritam na živom bubnju, dok je Đorđe Petrović, pored toga što je napravio muziku i aranžmane za sve pesme, svojom beskonačnom harizmom i prodornim glasom otpevao i odrepovao sopstvene tekstove na engleskom jeziku. Glavne teme albuma su introspekcija, mistika i uopšte granice ljudske svesti.

Režiju spota, produkciju i postprodukciju takođe potpisuje frontmen benda Đorđe Petrović, dok je za savršene kadrove kamerom i dronom bio zadužen Uroš R. Petrov. Spot za pesmu “Assassination” predstavlja sirovu sliku grada Beograda, jer pesma govori o ubijanju samog sebe zarad ponovnog rađanja.

Umetnik pravi paralelu između konstantnih renovacija i rekonstrukcija urbane sredine sa sopstvenim životom, a kao glavnu metaforu prikazani su delovi grada koji kao spomenici strave i užasa i dalje stoje urušeni i simbolički prikazaju prošlost koja bi trebalo da se počisti.

“Ovo je samo početak ostvarenja mnogih dečačkih snova, jer nikad nije kasno da se sa ljudima podele stvari kojima smo se životno posvetili, makar to radili krišom u svoja četiri zida”, poručuju iz benda.

Đorđe ili Jozzeh Abharis i Branislav Hyperborean odlučili su da sve neostvarene želje stave na talon života i da se konačno hrabro prepuste svetu. Jedan od snova frontmena je i da se bavi režijom, tako da je kroz bend dobio priliku da se izrazi i kao vizualni umetnik. Plan za budućnost je da dizajn zvuka koji kombinuje elektroniku i živ bubanj smeste u nove koncepte i vizuale.

Share This