Bristol predstavlja novi video singl – “Dno”

 

Foto: promo

Bosansko-zemunski trio Bristol objavio je, simbolično na Međunarodni Dan mentalnog zdravlja, svoj novi video singl naziva “Dno”.

“Pesma je o raznim stanjima psihoze i naknadnoj traumi nakon izlaska iz iste, kao i strah od povratka u istu. Imao sam prilike da vidim to kod više bliskih dragih ljudi, i prilično slikovito su uspevali da opišu razne horore koje su videli iz njihovog ugla. Ne mogu da kažem da sam uložio puno vremena prilikom pisanja i komponovanja, pošto se trudim da se držim jednostavnih kompozicija, ali mogu da kažem da sam preneo bar delić onoga što sam osetio iz tih priča i onoga što sam video”, kaže Marko Mićanović, pevać i gitarista benda.

Grupa Bristol je nastala aprila ove godine, a samo mesec dana od osnivanja snimili su šest numera koje potpisuje Boris Mladenović Bomla. Pesme su snimljene u studiju Šamarčina kod Roberta Telčera 17. maja.

“Spot je snimala Jovana Milovanović, poznata kao Skullcheez. Ona je po meni jedna od najboljih, ako ne i najbolja koncertna fotografkinja na ovim prostorima. Jovan Dorkin i Strahinja Filipović, koji je takođe vrhunski snimatelj i fotograf, su nam izašli u susret sa prostorom i rasvetom, tako da smo se spustili u njihov “Bunker” studio u hotelu Jugoslavija. Nakon što je završeno snimanje preuzeo sam montažu na sebe, pošto mislim da je daleko lakše tako raditi kada neko već ima neku sliku na šta bi to trebalo da izgleda”, dodaje Marko.

Bristol svira mešavinu grandža, stonera i popa, a trenutnu postavu čine Marko Mićanović (Sharks Snakes & Planes, Irvas, Dingospo Dali, The Filters) kao vokal i gitara, Slaviša Pavlović kao basista i Branislav Miletić (Stvor, Sharks Snakes and Planes) za bubnjem.

Share This